Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagymás lasagne

Póréhagymás lasagne
Póréhagymás lasagne
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lasagne volt a kívánság vacsorára, de semmi nem volt itthon hozzá a tésztán kívül. Ezért újragondoltam az eredeti receptet, és ez lett a végeredménye.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ez a mennyiség egy kicsi tepsinyi (kisebb őzgerinc szerű tepsiben szoktam csinálni), 2 főre elég.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A póréhagymát felkarikázzuk, enyhén megsózzuk, és kevés olajon félig megfonnyasztjuk.
  2. Rátesszük a felkockázott pulykamellet, és megvárjuk, amíg majdnem teljesen elfehéredik.
  3. Ráöntjük a tejszínt, majd ízesítjük vegetával és borssal.
  4. Mivel ez egy kisebb adag, egy kicsi tepsibe rétegezzük. Először egy kevés ragut szedünk a tepsi aljába, azért, hogy ne kapjon oda, majd rá a tészta. Majd megint egy kis ragu, és így tovább.
  5. Végül a tetejét megszórjuk parmezánnal. Alufóliával lefedjük, és addig sütjük, amíg a tejszín be nem sűrűsödik, és a tészta meg nem puhul teljesen. Ha kész, hagyjuk 5-10 percet hűlni. Utána azonnal tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 482
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Annette

Mióta szakács: 2016.01.02.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pulykás lasagne, pulykás pórés lasagne, húsos póréhagymás lasagne

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1354
lasagne tészta 125 g
pulykamell 30 dkg
főzőtejszín 400 ml
póréhagyma 2 db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 1 bögre