Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagymás pulykamell

Póréhagymás pulykamell
Póréhagymás pulykamell
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt kolléganőmtől származik a recept, akinek hála, mert azóta is családi kedvenc ez az étel! Még annak idején egy kockás füzetbe írt nekem általa készített recepteket. Azóta már eltelt jó pár év, de mindíg szívesen veszem elő, és főzök belőle.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A vajgaluskához

ajánlat

Vajgaluskával is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykamellet vékonyabb szeletekre vágjuk, sózzuk, és 1 órán át fokhagymás tejben áztatjuk.
  2. Kevés olajon mindkét oldalát hirtelen megsütjük.
  3. A visszamaradt olajba belekeverjük a tejfölt, a mustárt, kevés sót, borsot, az apróra vágott póréhagymát, majd a felaprított petrezselyemzöldet.
  4. Kivajazott jénaiba lerakjuk a húsokat, és ráöntjük a szószt. (Sajtot is szórhatunk a tetejére.) Végül sütőben megsütjük.
  5. Vajgaluskát is készíthetünk hozzá rizs helyett: Szétválasztjuk a tojásokat. A tojássárgáját összekeverjük a többi hozzávalóval, majd a végén belekeverjük a kemény habbá vert fehérjét is. Így lesz galuska lágyságú a massza. Forrásban lévő sós vízbe evőkanállal kiszaggatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 039
elküldve: 4
receptkönyvben: 382
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Tmeli

Mióta szakács: 2011.01.30.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fokhagymás tejben pácolt pulykamell jénaiban, póréhagymás pulykaszeletek vajgaluskával

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Barka76
Barka76 Wed, 2016-06-29 15:32

Nagyon finom lett. Én ugyan elfelejtettem besózni a húst, már akkor jutott eszembe, amikor ráöntöttem a tejet, de dobtam a tejbe sót, és tökéletes lett így is. Egyszerű, és nagyon finom :)

szbokore
szbokore Tue, 2012-03-27 10:12

Hétvégén vendégek jöttek hozzánk. Ezzel vártuk őket. Nagy sikere volt, mindenkinek ízlett. :-)

dincuska
dincuska Thu, 2011-03-31 20:20

Megcsináltam vacsorára, nagyon finom volt. A tejtől gyönyörűen megpuhult a hús (nekem felsőcombfilém volt), a póréhagyma különleges ízt adott az egésznek. A vajgaluska, amikor kezdtem beleszaggatna a vízbe, nekem kicsit szétesett a vízben, lehet hogy az volt a baj, hogy meleg volt a margarin? Nem tudom, az elején ez a jelenség megijesztett, de aztán amikor megsült a hús, hozzákevertem, és együtt tálaltam őket, mennyei volt, és nem utolsó sorban jól is nézett ki. Köszönöm a receptet!

Tmeli
Tmeli / Tmeli Fri, 2011-04-01 09:45

Szia!Köszönöm a visszajelzést és örülök ,hogy ízlett! A vajat mindig szobahőmérsékleten kell hozzákeverni, tehát jól csináltad.Legközelebb próbáld meg úgy,hogy kb. 10-15 percig pihenni hagyod a vajgaluska tésztáját és utánna szaggatod ki.További jó főzőcskézést! Meli

nostijudit
nostijudit Tue, 2011-03-29 12:35

szia!nagyon klasszul hangzik a recept, azt szeretném megkérdezni, hogy a vajgaluskát érdemes-e frissen megcsinálnom,vagy előre is elkészíthető és felmelegíthető? köszönöm, amugy ma ez lesz a meglepi a páromnak :)

Tmeli
Tmeli / Tmeli Tue, 2011-03-29 18:00

Szia!Szerintem frissen készítsd el,úgy az igazi.Remélem nem nagyon késtem el a válaszommal.Szorítok,hogy jól sikerüljön a meglepi vacsi :-)

1478
pulykamell 1 kg
fokhagyma 3 gerezd
tej 3 dl
napraforgó olaj 1 dl
tejföl 3 dl
dijoni mustár 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
póréhagyma 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
sajt 10 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 30 dkg
0 ízlés szerint
margarin 15 dkg
tojás 2 db