Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagymás-túrós rétes

Póréhagymás-túrós rétes
Póréhagymás-túrós rétes
18 perc / előkészület: 10 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Inkább a sós ízeket szeretem, mint az édeseket. Ha rétestésztáról van szó, több alkalommal töltöm meg húsosan, fűszeres-túrósan, mint édes gyümölcsökkel, krémekkel. Most a szalonnára és a póréhagymára esett a választás, amelyet egy krémsajtos túrókrémmel kevertem ki.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát és a karikára vágott póréhagymát serpenyőben lepirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a túrót és a krémsajtot, megfűszerezzük, és összedolgozzuk. Hagyjuk kihűlni.
  3. A réteslapokat (4 réteg) megvajazzuk, és egymásra helyezzük.
  4. Két batyunak megfelelő részre osztjuk a krémet, és a tésztával beborítjuk.
  5. A tetejét vajjal megkenjük.
  6. Előmelegített sütőben 180 C°-on megsütjük pár perc alatt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 476
elküldve: 1
receptkönyvben: 147
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

póréhagymás-túrókrémes rétes, szalonnás-túrós rétes, sós rétes szalonnásan és pórésan

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

744
tehéntúró 20 dkg
kenyérszalonna 5 dkg
póréhagyma 1 db
krémsajt 10 dkg
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
réteslap 1 csomag
vaj 1 ek