Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagymás zellerkrémleves

Póréhagymás zellerkrémleves
Póréhagymás zellerkrémleves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a zellerkrémleves annyira jó lett, hogy azonnal fel kellett töltenem a receptjét, mert ezt mindenkinek meg kell kóstolnia! Olyan volt, mintha telenyomtam volna ételízesítővel, pedig csak természetes fűszerek és sok zöldség került bele, próbáljátok ki!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én most vegán tejföllel készítettem, de sima tejföllel vagy tejszínnel is isteni lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felezett és nagyobb darabokba vágott póréhagymát olívaolajon megfuttatjuk, hozzádobjuk a zellert, amivel tovább pirítjuk, majd mehet az aprított zellerszár, végül a burgonya, só és bors, valamint annyi víz, hogy bőven lepje el.
  2. Főzzük az alapanyagokat puhára, szórjunk borsikafüvet, petrezselymet az lábasba, adjunk mellé 2 ek tejfölt, majd jól turmixoljuk össze.
  3. Tegyük vissza a tűzre, rottyantsuk össze az egészet. Tálaljuk pici olívaolaj-öntéssel és friss petrezselyemmel, plusz tejföl mehet még bele, aki szereti.
  • elkészítettem: 55 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 482
össznézettség: 3 427
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
340 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
maradék ételből: maradék tejtermékből
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejfölös zellerkrémleves, zellerkrémleves, zöldséges zellerkrémleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

121
olívaolaj 2 ek
póréhagyma 0.5 db
zeller 1 nagy db
halványító zeller 1 közepes szár
burgonya 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
borsikafű 1 teáskanál
tejföl 2 ek
petrezselyem 3 szál