Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagymával töltött palacsinta

Póréhagymával töltött palacsinta
Póréhagymával töltött palacsinta
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet a kolléganőmtől kaptam. Addig emlegette és dicsérte a hagymás palacsintát, hogy én is kedvet kaptam hozzá. Igaza volt, tényleg nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A töltelékhez

ajánlat

Az recept elkészítéséről 12 db fázisfotó itt található.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A póréhagymát felkarikázzuk, és vajon megfuttatjuk. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük.
  2. 1,5 dl forró vízbe tesszük a sült hús kockát, és feloldjuk benne.  
  3. Felét a hagymára öntjük, és megpároljuk.
  4. A másik feléhez keverjük a tejszínt és a tojásokat. Sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük.
  5. A palacsintákat megtöltjük a hagymával, összehajtogatjuk, és kivajazott tűzálló tálba vagy tepsibe fektetjük.
  6. Leöntjük a szósszal, és 200 °C-os sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 519
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

azila

Mióta szakács: 2011.01.09.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sós palacsinta, hagymás palacsinta, póréhagymás palacsinta tejszínes szószban

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dóri99
Dóri99 Sun, 2013-10-27 13:22

Kedves Azila! Azt hiszem kitaláltam a holnapi ebédet! Gratulálok ehhez a gyönyörű tálaláshoz és a mennyeinek tűnő finomsághoz mind Neked, mind kolléganődnek :)
Szeretettel: Dóri99 :)

Azila1
azila / Azila1 Mon, 2013-10-28 11:37

Kedves Dóri!
Köszönöm szépen.:) Remélem jól sikerült, és ízlett is.
Aliz

519
finomliszt 125 g
tojás 2 db
2 csipet
tej 250 ml
vaj 40 g
napraforgó olaj 6 teáskanál
póréhagyma 2 db
leveskocka 1 db
vaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
főzőtejszín 2 dl
tojás 2 db
víz 1.5 dl
vaj 1 ek