Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréleves cipóban

Póréleves cipóban
Póréleves cipóban
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Számtalan előnye van ennek a jó kis levesnek : igen gyorsan elkészül, nagyon egyszerű, nagyon finom, mutatós, és bármi legyen is utána a főétel, biztos,hogy senki nem marad éhes.
Ja, el ne felejtsem: mosogatni is kevesebbet kell utána :).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi reszelt sajtot is szoktunk szórni a tetejére, ezt elhagyhatjuk, de nem biztos, hogy érdemes.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pórét és az újhagymát vékony karikákra vágjuk, az olajon megfuttatjuk.
  2. Felöntjük a fehérborral. A szerecsendió kivételével, a felsorolt fűszerekkel ízesítjük, majd megszórjuk kevés liszttel.
  3. Felöntjük a tejszínnel és a húslevessel, kiforraljuk. A végén szórjuk meg a szerecsendióval.
  4. Közben a cipóknak levágjuk a tetejét, a belét körben lelapítgatjuk benne, és forró sütőbe tesszük kis időre, amíg picit kiszárad, a teteje pedig megpirul.
  5. Ezekben tálaljuk a forró levest, a kalapokat belemártogatva.
  6. Jól megeszünk mindent, még a tányért is :).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 017
elküldve: 6
receptkönyvben: 297
elkészítve: 11/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Vesta

Mióta szakács: 2008.12.28.
24 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cipós póréleves, póréhagymaleves cipóban, cipós póréhagymaleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Adrien
Adrien Mon, 2012-02-06 11:32

Sziasztok!
Nagyon jó a levescipó, ha találunk ilyet.
Én viszont ritkán kapok. Tehát marad a zsemle. Kis adag fér bele, de a gyerekeimnek így is megfelel. A beléből szedek ki, bekenem felvert tojással, és így teszem be a sütőbe.

vilo
vilo Wed, 2011-05-18 22:26

  A Lipóti pékségben árulnak levescipót, kb. 70 Ft darabja. Nagy és finom. A levessel együtt pláne. :P

vilo
vilo Tue, 2011-02-01 20:31

kétszer főztem már meg, egyszerűen isteni! nagy szerencse, hogy sikerült ún. levescipót beszereznem, így nem tányérban voltam kénytelen tálalni. kedves Vesta, köszönöm a receptet, már régóta kerestem az "éttermi" minőséget visszaadó póréhagyma krémleves titkát. :D

940
póréhagyma 1 db
újhagyma 5 db
fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
koriander 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
csirke alaplé 5 dl
habtejszín 2.5 dl
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 1 csapott ek
rozskenyér 1 kg