Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pórés csicseriborsó

Pórés csicseriborsó
Pórés csicseriborsó
33 perc / előkészület: 20 perc főzés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, fűszeres étel. Rizzsel, burgonyával vagy csak egyszerűen lepénykenyérrel.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pórét megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a pórét, és további 5 percet dinszteljük. A római köménnyel, garam masalával, cayenne borssal, sóval és borssal fűszerezzük.
  3. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a levessel. Lefedve, alacsony hőmérsékleten kb. 10 percet főzzük.
  4. A paradicsomokat megmossuk, kockákra vágjuk. A csicseriborsót hideg vízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni.
  5. Mindkettőt a póréhoz adjuk. Hozzákeverjük a harissát, ha szükséges, utána ízesítünk, és lefedve további 2-3 percet főzzük.
  6. Levesszük a tűzről, és a joghurttal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 2 695
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1960 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csicseris zöldségtál, hagymás csicseriborsós egytál

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

394
póréhagyma 2 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 1 ek
sűrített paradicsom 2 ek
zöldség alaplé 250 ml
csicseriborsó 200 g
paradicsom 2 közepes db
római kömény 0.25 kávéskanál
garam masala 0.5 teáskanál
cayenne bors 0 ízlés szerint
harissa paszta 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
görög joghurt 150 g