Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pórés-juhsajtos quiche leveles tésztában

Pórés-juhsajtos quiche leveles tésztában
Pórés-juhsajtos quiche leveles tésztában
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta szemezek a neten fellehető számos, jobbnál-jobb quiche recepttel. Nem bírtam tovább: beszereztem a megfelelő pitetálat a napokban. Elsőre inkább a biztos utat választottam, és leveles tésztával próbálkoztam. (Nem utolsó sorban azért is, mert nagyon szeretem…). A juhsajt Dezsőtől és Edinától származik, akik Ildikó piacán megtalálhatók minden vasárnap. Ha arra jártok, ne hagyjátok ki!
A végeredmény annyira finom lett, hogy azon nyomban elkezdtem gondolkodni, mi is legyen a következő verzió... már van is ötletem, hamarosan előrukkolok vele. Addig is ajánlom kipróbálásra a póréhagymás változatot.
Tipp: ha esetleg sikerül megmenteni egy kis darabot, érdemes megkóstolni hidegen is!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hidegen vagy langyosan, friss paradicsommal a legfinomabb. Nagykorúak száraz fehérborral leöblíthetik... :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát sütőpapírral együtt belenyomkodjuk a piteformába, villával megszurkáljuk a tésztát.
  2. Sütőpapírból vágunk egy akkora darabot, ami túllóg a tál szélein, rátesszük a tésztára. A sütőpapírra öntünk kb. fél kg lencsét vagy száraz babot, előmelegített sütőben (kb 180 fokon) kb. 10 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, levesszük a sütőpapírt a lencsével együtt, a tésztát félretesszük. (Ezt a folyamatot nevezzük „vakon sütésnek”, ezzel a módszerrel a tészta megtartja az eredeti formáját.)
  3. Míg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A póréhagymát, fokhagymát vékonyra szeleteljük, megfuttatjuk egy kis vajon, megöntözzük borral, hozzáadjuk a tejszínt, tejet, keményítőt, szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk.
  4. Lekapcsoljuk a tüzet alatta, és belereszeljük a juhsajtot. (Kicsit félretehetünk belőle, hogy a végén a tetejét megszórjuk vele.) Hozzákeverjük a két elkevert tojást.
  5. Az egész masszát a tésztára önjük, a tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot is.
  6. 20 percre visszatesszük a sütőbe, míg szép aranyszínű lesz a teteje.
  7. Szeletelés előtt hagyjuk 10 percig pihenni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 35 155
elküldve: 12
receptkönyvben: 616
elkészítve: 9/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Pórés-juhsajtos pite leveles tésztában

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mrumus
mrumus Sat, 2012-05-19 13:45

Ma ez volt az ebéd nálunk, mindenki repetázott, isteni finom!

b7andi
b7andi Tue, 2010-11-16 12:12

Szerintem azért kell egy picit elősütni az elején, hogy a rápakolt tölteléktől ne ázzon el az alsó lap.
Jól hangzik a recept egyébként - kipróbálom.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-02-13 20:19

Szia Oli!
Azt szeretném kérdezni, hogy miért kell a tésztát elősütni, miért nem lehet a töltelékkel együtt.
Válaszod előre is köszönöm. Credit

619
leveles tészta 1 csomag
juhsajt 20 dkg
póréhagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
tojás 2 db
vaj 2 ek
fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
főzőtejszín 100 ml
tej 50 ml
étkezési keményítő 1 evőkanál