Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Porhanyós gyümölcskenyér

Porhanyós gyümölcskenyér
Porhanyós gyümölcskenyér
80 perc / előkészület: 10 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc gyümölcskenyér receptem, omlós tésztája miatt megunhatatlan. Ami a legjobb benne, hogy a gyümölcsök tetszés szerint variálhatók, ízlés szerint. Azonban a citrusféléket nem szabad belőle kihagyni, attól lesz igazán pikáns. 

hozzávalók / 6 adag

A tészta hozzávalói

Ezenkívül

  • 2 dkg vaj (forma kikenéséhez )
  • 1 púpozott ek porcukor (díszítéshez)

ajánlat

Laktató levesek mellé ebédre vagy uzsonnára egy jó tea, kakaó mellé ajánlom. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. Keverjük habosra a puha margarint, majd adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és addig keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik benne.
  2. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és alaposan keverjük össze.
  3. Szitáljuk össze a lisztet, a keményítőt és a sütőport egy másik tálba. Majd apránként a tejjel felváltva adjuk a cukros, margarinos keverékhez. Keverjük simára. Reszeljük bele a citromhéjat, és forgassuk bele.
  4. Az aszalt gyümölcsöket és az aprított mandulát keverjük össze 1 evőkanál liszttel, és az egészet tegyük bele a kész masszába.
  5. Vajazzunk ki egy gyümölcskenyér formát, és simítsuk bele a masszát. 65-70 perc alatt süssük készre. Ha a teteje erősen pirulni kezdene, egy darab sütőpapírral borítsuk le.
  6. Hagyjuk kihűlni a formában, majd borítsuk ki egy tálra, és szórjuk meg porcukorral. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 475
elküldve: 2
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Halfilé

Mióta szakács: 2013.10.30.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcskenyér, gyümölcsös püspökkenyér, sokgyümölcsös kenyér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

940
margarin 200 g
cukor 200 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 3 db
finomliszt 400 g
étkezési keményítő 100 g
sütőpor 1 csomag
tej 250 ml
aszalt gyümölcsök 150 g
kandírozott narancshéj 100 g
mandula 50 g
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 2 dkg
porcukor 1 púpozott ek