Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Porhanyós kifli

Porhanyós kifli
Porhanyós kifli
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept szintén a nagyimtól maradt rám. Mivel már 14 éve az angyalok között van, így közel 20 éves lehet ez a finom kifli. A tésztája a leveles tésztához vagy a hájashoz hasonlít. Nekem ez a süti az egyik kedvencem!

Az elkészítése fázisfotókkal itt található.

 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 db cipót formálunk belőle. Kinyújtjuk az egyik cipót vékonyra, mintha levestésztát készítenénk. Megkenjük olvasztott zsírral, meglisztezzük és feltekerjük. Így járunk el a másik cipóval is. Így pihentetjük 30 percet.
  2. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A 3 tojásfehérjét kemény habbá felverjük. Hozzátesszük a porcukrot és a baracklekvárt, jól elkeverjük.
  3. A pihentetés után a feltekert tésztát 18 db-ra vágjuk, egyenként kinyújtjuk, belerakunk kb. egy teáskanálnyi tölteléket, és feltekerjük, kifliket formázunk.
  4. A másik tésztakígyóval is így járunk el, összesen 36 db kiflink lesz.
  5. Bezsírozott/sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a kifliket, és előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Kihűlés után porcukorral megszórjuk.

 

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 33 626
elküldve: 4
receptkönyvben: 333
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros kifli, porhanyós kifli lekvárral töltve

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nemesvali
Nemes Vali / nemesvali Fri, 2013-10-11 08:29

megsütöttem, nagyon jó a tésztája, én diós és mákos töltelékkel töltöttem, mert volt maradékom ledarálva, a tojásfehérjés tölteléket is elkészítettem, elosztottam a diós-mákos töltelékbe, a maradékot meg bele a kifllikbe, na az úgy eltűnt, mintha nem lett volna benne semmi. Nekünk a diós-mákos töltelék jött be, szerintem lehet sós töltelékkel is készíteni, de mindenképp kell bele valami töltelék, a fiúk nálunk az üreset nem igazán szeretik. Többször el fogom készíteni.

marcsika0401
marcsika0401 Wed, 2012-07-18 09:35

Nagyon jó kis süti!Addig ette a család, amíg el nem fogyott. Nekem nem lett folyós a töltelék, mondjuk házi baracklekvárt használtam. Én esetleg arra gondolok, hogy ha valaki bolti lekvárt használ, ott a különböző adalékanyagok nem bírhatják annyira jól a sütést, és akkor elkezd folyni.

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Thu, 2012-07-19 14:50

Köszönöm szépen! Én is házi lekvárral sütöm, bár a felvert tojásfehérje nem folyik, ugye, és még ahhoz jön egy kis lekvár, nem tudom, mi lehet a gond másoknál. Már betettem a blogom linkjét is, ahol látható fázisfotón, hogyan néz ki a töltelék.
Remélem, hogy Hozzád hasonlóan, másnak is lesz még pozitív élménye!
További szép napot kívánok!
Anita

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Wed, 2011-11-30 16:25

Mivel már két embernek is gondot okozott a töltelék, betettem a story részbe a blogomra mutató linket. Ott megtekinthető fázisfotókkal az elkészítése.

balogh judit
balogh judit Tue, 2011-11-29 18:20

Sajnos nekem is folyós lett a töltelék, de nem estem kétségbe mert a maradék tölteléket pár percre betettem a sütőbe, utána megkentem vele a jól sikerült kiflit!:))

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Tue, 2011-11-29 23:47

Kedves Judit!
Örülök, hogy nem keseredtél el:-)! Persze, nem olyan, mintha sütésálló lekvárral kenegetné meg az ember a kifliket. De ha a hab felverődött, akkor már nagyon folyós nem lesz a lekvár és a cukor hozzáadása után sem.
Üdv:
Anita

cassiopeia
Cassiopeia / cassiopeia Sat, 2011-11-26 22:18

Valamit elrontottam!!! De nem tudom mit. Hiába vertem fel a habot, egyszerűen folyós lett.Viszont a tészta isteni! Tuti hogy kisérletezek még vele.
Az sem elhanyagolható tény, hogy az első tepsivel kb. 3 perc alatt végeztünk a párommal. :)

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sat, 2011-11-26 23:50

Kedeves Cassiopeia!
Már a fehérje felverésekor folyós lett? Vagy csak miután beletetted a többi hozzávalót? Örülök, hogy emellett is ízlett.
Várom válaszod, és megtaláljuk az okát:-)!
További szép hétvégét!
Anita

cassiopeia
Cassiopeia / cassiopeia Sun, 2011-11-27 13:19

Már felveréskor is folyós volt. Az istenért nem keményedet. Viszont a kislányom most gyurja a következő adagot!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Tue, 2011-11-29 23:56

Hogy sikerült? Ha érdekel, küldök fázisfotót, amin jól látszik, hogy milyen állagúnak kell lennie a tölteléknek.
Üdv:
Anita

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sun, 2011-11-27 14:54

Sajnos, már előfordult nekem is, hogy semmilyen oka nem lehetett volna, és nem lett kemény a tojásfehérje hab. Ilyenkor új tojásokat veszek elő. Ha nem került bele sárgája, akkor nem tudom, mi lehetett a gond. Pici sót szoktam beletenni a fehérjéhez a felveréskor.
Remélem, most sikerülni fog!
Jó sütögetést!
Anita

806
finomliszt 35 dkg
sertészsír 10 dkg
tojássárgája 3 db
tejföl 150 g
0 ízlés szerint
tojásfehérje 3 db
porcukor 10 dkg
sárgabaracklekvár 2 ek