Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Porhanyós patkók, perecek

Porhanyós patkók, perecek
Porhanyós patkók, perecek
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban Virág mama gyakran sütötte ezt az egyszerű, finom sütit nekünk.
Sokáig kerestem a receptet, és nemrég ráakadtam  a Váncza süteményes könyvben.
Mi patkó, illetve perec alakban készítettük.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tea, kávé, kakaó illik mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral elkeverjük.
  2. Eldolgozzuk zsírral, 2 tojással, és 2 főtt tojássárgájával elmorzsolva, cukorral és vaníliás cukorral, illetve a citrom levével.
  3. A tésztát deszkán jól összegyúrjuk. Kis diónyi nagyságú gombócokat formázunk, és ceruzavastagságúra sodorjuk - ha perecet formázunk, vastagabbra sorodjuk - ha patkót formázunk.
  4. A tepsibe a patkót/perecet egymástól kicsit távolabb helyezzük, ugyanis sütéskor kicsit dagadnak.
  5. A tepsiben szép aranysárgára sütjük.
  6. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk a patkókat/pereceket.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 094
elküldve: 1
receptkönyvben: 102
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Skorpió

Mióta szakács: 2010.07.30.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliás perec, vaníliás patkó

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gabrysia
gabrysia / gabrysia Mon, 2011-04-25 09:13

Nagyon szép kis aprósüti, biztosan elkészítem hamarosan. Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi ideig áll el. Mert most az ünnepekre több dolgot is készítettem, és lehet, hogy nem fogyna el azonnal.

Skorpió
Skorpió / Skorpió Mon, 2011-04-25 15:25

Kedves Gabrysia!

Nálunk elég hamar el szokott fogyni(persze húsvétkor érthető hogy marad :)), szerintem akár 1 hétig is leáll, és minden nap pohanyósabb lesz.
Örülünk, hogy elkészíted, és kellemes napot!

Üdv: Skorpió

1260
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
mangalica zsír 25 dkg
tojás 2 db
főtt tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 15 dkg
citromlé 1 citromból nyert