Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pörkölt pulykazúzából

Pörkölt pulykazúzából
Pörkölt pulykazúzából
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig tartok a mélyhűtőben néhány paradicsomot. Ha főzéshez előveszem, csak meleg folyóvíz alá tartom őket, és a héjuk azonnal leválik. Leginkább késő ősszel fagyasztok be néhány dobozzal, mert akkor annyi van a kertben, hogy egyszerre nem tudjuk elfogyasztani, pedig salátaként is sokszor kerül az asztalra.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A zúzából igazán ízletes falatokat kapunk, akár pörköltként, akár levesben vagy barna mártásban vörösborosan fő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy mély wok-szerű serpenyőt zsiradékkal kikenünk, felforrósítjuk, a kockára vágott egyik hagymát beleöntjük, kevergetve nagy lángon átpirítjuk.
  2. Majd beletesszük a zúzadarabokat, és állandó keveréssel kb. 10 percig a hagymával együtt jól átsütjük.
  3. Most beletesszük a paprikapor kivételével a fűszereket, paradicsomokat. Ez utóbbiak lét engednek. Most már hozzáadjuk a zsiradékot, lefedhetjük a serpenyőt, és a hőt kissé csökkenthetjük. Lassú tűzön főhet kb. 45 percet.
  4. Ekkor a második hagymát és a húsos paprikát is kockára vágjuk, a zúzához adjuk. Vizet öntünk rá annyit, hogy a zúzadarabokat ellepje. Ismét lefedjük a serpenyőt.
  5. Így főhet lassú tűzön még egy órán át. Mire megpuhul, a hagyma is péppé fő, így sűríti a szószt.
  6. Főzés végén beleszórjuk a pirospaprikát úgy, hogy ne keletkezzenek csomók. A paprikával még 5 percig főzzük, így lesz a leve szép piros és sűrű.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 021
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

java46

Mióta szakács: 2010.08.07.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pulykazúzapörkölt, fűszeres zúzapörkölt, zúzapörkölt pulykából

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evajahnke
java46 / evajahnke Mon, 2012-05-21 22:42

A paradicsomot, vöröshagymát és kakukkfüvet magam termeltem, a babért Horvátországban szedtem. Nehéz ilyenkor mindent kiszámolni.

evajahnke
java46 / evajahnke Mon, 2012-05-21 22:39

Bocsánatot kérek, hogy nem figyeltem oda a zúza árára. A többi hozzávaló meg egyszerűen itthon van és nem emlékeztem az árakra. Ki fogom törölni. Egyébként úgy gondoltam, hogy egy adag ára ez lenne. Lehet, hogy ebben az esetben nem tévedek?

jacinta
jacinta Mon, 2012-05-21 19:44

Ennek a költsége a legnagyobb jóindulattal sincs 300 FT. Még 2X300-ból sem jön ki.

369
pulykazúza 800 g
napraforgó olaj 4 ek
vöröshagyma 2 nagy fej
paradicsom 3 nagy db
piros kaliforniai paprika 1 db
provence-i fűszerkeverék 1 ek
rozmaring 1 teáskanál
kakukkfű 1 tk
fűszerpaprika 2 ek
babérlevél 1 db
0 ízlés szerint