Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pörkölt sörben főzve

Pörkölt sörben főzve
Pörkölt sörben főzve
130 perc / előkészület: 20 perc főzés: 110 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon megtetszett Oli(E)va Carbonnade - a flamand pörkölt receptje, amit egy kicsit honosítottam pirospaprikával, a paradicsommal és a paprikával, kevés köménnyel. Babér helyett tárkonyt használtam.

Igazán különleges, pikáns ízű étel lett az eredmény.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az étolajon megdinszteljük a vöröshagymát, beletesszük a pirospaprikát, és összekeverjük, kevés vízzel felöntjük, hogy a paprika ne keseredjen meg. 
  2. A liszttel meghintett, felkockázott húst hozzárakjuk, kis ideig sütjük, majd felöntjük az egészet sörrel. 
  3. Hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot.
  4. Addig főzzük fedő alatt, amíg a hús meg nem puhul. 
  5. Gyakran kell kevergetni, hogy a liszt oda ne égjen.
  6. Az elfőtt sört sörrel vagy kevés vízzel pótoljuk.

Jó étvágyat kívánok!

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 668
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

István mester

Mióta szakács: 2013.09.03.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: szüret, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sörben főtt sertéscomb, sörös pörkölt, sertéspörkölt

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Fri, 2016-05-20 09:23

Pár napja találtam erre a leírásra, ma tettem fel a húst....Illata fantasztikus, ígéretesnek tűnik. Fél család kora délelőtt már az ebédet várja... Nem hinném, hogy lehet vele hibázni. Nagyon jó kis recept!

István125
István mester / István125 Thu, 2013-10-17 17:24

Szia Gabi!
Az eredeti receptben barna sör szerepel. Szerintem a színe mindegy, az ízekben van eltérés.
Van kimondottan keserkés ízű (nekem a Dreher, a Kőbányai ilyen) illetve édeskés is (Stella Artois, Arany Fácán ). Bár ízlések és.. ugyebár. Én momentán Balatoni világost használtam fel. Más sörös húsnál is az édeskésebbet részesítem előnyben. Egyébként az alkohol puhítja a fehérjéket, ezért más a sörben főtt étel. A "szó karate " hozzászólásnál tettem fel linkeket, ott olvashatsz róla bővebben.
Légyszíves, ha elkészítetted, akkor írd meg hogy sikerült és min kellene változtatni rajta!

Köszönöm, István

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-10-17 17:57

Köszönöm a segítséget. Használok bort vagy sört az ételbe, mert ízletesebbé teszi. Sokan nem tudják és ezért ódzkodnak tőle, pedig az alkohol elpárolog, csak zamatosabb lesz tőle az étel. Ki fogom próbálni, és természetesen megírom, hogy sikerült:) Üdv: Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-10-17 15:10

Kedves István,
elnyerte a recept a tetszésemet, viszont 1 kérdésem lenne, milyen sört tegyek bele? Barna vagy sima? Köszi előre is a választ:) Gabi

540
sertéscomb 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 1 kk
bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 kk
tárkony 2 kk
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db
0 ízlés szerint
sör 3 dl
finomliszt 4 evőkanál
napraforgó olaj 4 ek