Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pörkölt tészta

Pörkölt tészta
Pörkölt tészta
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudom, más családokban ez hogy van, de nálunk a pörköltből a szaftot szeretik a legjobban. Gondoltam, megoldom ezt a dolgot, legyen csak tejfölös szaft, de egy kis darab kolbászt azért csak raktam bele. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott bacont egy nagy serpenyőben egy kis kacsazsíron (maradt múltkori a konfitált kacsacombból, így most bűnöztem, ezt használtam) kiolvasztjuk, megpirítjuk. Rádobjuk a hagymát és a fokhagymát, lassan, kis lángon puhára pároljuk.
  2. Hozzákeverjük a felkockázott kolbászt, rászórjuk a pirospaprikát, jól összekeverjük. Nagyon kevés vízzel felengedjük, hozzáadjuk a joghurtot (spórolni kell a kalóriákkal, ha már kacsazsírt használtam). Megkóstoljuk, kicsit még sótlan volt, hozzáadtam két teáskanálnyit a sózott kápia paprikámból (1 kg darált kápia tisztán mérve + 20 dkg só).
  3. Szép lassan egy kellemes sűrűségű pörköltszaftot készítünk belőle. Közben megfőzzük a tésztát, összekeverjük a szafttal. Végül adunk hozzá egy jó adag tejfölt, így lesz az igazi!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 401
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
236 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pörköltszaftos tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

848
fusilli tészta 15 dkg
bacon 3 szelet
kacsazsír 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
debreceni kolbász 20 dkg
fűszerpaprika 2 teáskanál
joghurt 1 dl
tejföl 1 dl
0 ízlés szerint