Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pörkölt vadhúsból kuktában

Pörkölt vadhúsból kuktában
Pörkölt vadhúsból kuktában
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek kuktában főzni, mert hamar megvan az étel, finom, puha a hús, kevesebb energiát használok el....  Egyszerűen szeretem. Ezért az ajándékba kapott vadhúst is így, kuktában készítettem el... Ja, és Sancho ötlete alapján kevés áfonyalekvárral ízesítettem az én adagomat. :D

Finomság ... Én krumplival,a többiek knédlivel ették.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Férfiaknak és nőknek egyaránt!:D

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat apróra vágjuk, majd zsíron üvegesre pároljuk. A pirospaprikát ráhintjük a hagymára, majd pici vizet öntünk rá, hogy a hagyma egy kicsit főjjön.
  2. Rádobjuk a kockákra felvágott húst, pörköljük egy keveset, majd felöntjük a paradicsomszósszal. Egy kevés vizet öntünk rá, majd ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel.
  3. Kuktában kis gázon a fütyüléstől számítva kb. 70 percet főzzük. Elzárjuk alatta a gázt. Ha kiengedett a kuktából a nyomás, átöntjük egy másik lábasba, majd hozzáadjuk a fűszerkeveréket, és átforraljuk. (Ha túl híg lenne a pörkölt, kevés liszttel behabarjuk.)
  4. Ha nem kuktában készítjük, minimum 2,5 óra hosszat lassú tűzön főzzük. Ízlés szerint utánafűszerezhetünk. Knédlivel, főtt krumplival, friss kenyérrel tálaljuk.


 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 25 595
elküldve: 3
receptkönyvben: 43
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Rumiszivi

Mióta szakács: 2011.08.08.
91 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kuktás vadhús, vadpörkölt, kuktában főtt pörkölt vadhúsból

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

577
vaddisznóhús 1.5 kg
vöröshagyma 4 közepes fej
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
paradicsomszósz 3 dl
vad fűszerkeverék 30 g
paprikakrém 1 ek
sertészsír 2 ek