Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pörkölttel rakott medvehagymás nokedli

Pörkölttel rakott medvehagymás nokedli
Pörkölttel rakott medvehagymás nokedli
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt készítettem hétvégére ebédre. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 148 kalória van.

hozzávalók / 5 adag

Pörkölthöz

Nokedlihez

Tetejére

ajánlat

Nagyon finom csirke vagy sertéshússal is, esetleg vegyes pörkölttel.

Szólj hozzá!

elkészítés

Pörkölthöz

  1. A pörkölttel kezdünk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát, paradicsomot is megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, és a paradiccsommal együtt feldaraboljuk. A marhacombot is megtisztítjuk, és kicsi kockákra vágjuk.
  2. Egy lábosba beletesszük az olajat, és a hagymát és a paprikát megpároljuk rajta, majd a paradicsomot is hozzáadjuk. Pár perc múlva megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, és hozzáadjuk a marhahúst. 1-2 percig kevergetve főzzük, majd felöntjük vízzel, úgy hogy a víz ellepje bőven. Puhára főzzük a húst. A lényeg. hogy a hús puha legyen, és a szaft jó sűrű legyen.
  3. Belekeverjük a tejfölt.

Nokedlihez

  1. A nokedlihez először 3 dl vízzel a megtisztított, feldarabolt medvehagymát botmixerrel pürésitjük.
  2. A lisztet kimérjük, hozzáütjük a tojásokat, sózzuk. Hozzáadjuk a túrót a medvehagymás vízhez, és botmixerrel krémesre dolgozzuk. Hozzáadjuk a liszthez. Elkezdjük összekeverni, és lassanként adagoljuk hozzá a vizet, annyit, hogy nokedlisűrűségű legyen a tészta.
  3. Egy fazékban enyhén sós vizet felforralunk, és beleszaggatjuk a nokedlit. Ha feljöttek a víz tetejére, akkor kb: 1 perc múlva leszűrjük.
  4. Egy tűzálló tálat kikenünk fél evőkanál olajjal, és a nokedli felét elterítjük benne. Erre elosztjuk a pörköltet, majd befedjük a maradék nokedlivel.

Tetejére

  1. A sajtot lereszeljük, és összekeverjük a tejföllel.
  2. Az ételünk tetejére kenjük a sajtos tejfölt.
  3. 200 fokos sütőben kb:30 pecet sütjük, hogy kicsit megpiruljon a teteje.
  4. Melegen tálaljuk savanyúsággal.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x37 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 078
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

medvehagymás galuska, marhapörkölt medvehagymás nokedlivel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

848
marhacomb 50 dkg
olívaolaj 1.5 ek
tv paprika 1 közepes db
paradicsom 2 közepes db
vöröshagyma 1 nagy db
tejföl 20 dkg
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint
finomliszt 45 dkg
tojás 3 db
medvehagyma 0.5 csokor
1 kávéskanál
víz 4.5 dl
sovány túró 20 dkg
tejföl 25 dkg
trappista sajt 10 dkg