Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Portobello gomba ricottával töltve

Portobello gomba ricottával töltve
Portobello gomba ricottával töltve
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megláttam a zöldségesnél néhány szép fej portobellót, volt otthon ricottám, és kerestem hozzá receptet az interneten. Nagyon ízlett, így többször is el fogom készíteni. Előételnek vagy könnyű vacsorának ajánlom, vegáknak is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombákat megpucoljuk, bár nem is muszáj. A szárát levágjuk, és picire felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, és a gomba szárával együtt kevés olajon megdinszteljük.
  2. Pár perc alatt megpároljuk a spenótot, kinyomkodjuk, és feldaraboljuk.
  3. A szárított paradicsomot is felaprítjuk, és a hagymával, gomba szárával, spenóttal együtt összekeverjük a ricottával.
  4. Belenyomjuk a fokhagymát, és hozzáadjuk a pestót. Jól összekeverjük.
  5. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A gombafejeket körben megkenegetjük olajjal, és a tepsibe pakoljuk. Ráhalmozzuk a tetejükre a ricottás tölteléket, megszórjuk parmezánnal, és előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 153
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Juli-fakanállal

Mióta szakács: 2012.02.11.
22 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött gomba, portobello gomba ricottával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

345
portobello gomba 4 db
ricotta 40 dkg
spenót 5 dkg
lila hagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
pesto 1 teáskanál
szárított paradicsom 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 5 dkg
olívaolaj 4 ek