Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Portugál vaníliás kosárka Allisc konyájából

Portugál vaníliás kosárka Allisc konyájából
Portugál vaníliás kosárka Allisc konyájából
31 perc / előkészület: 20 perc sütés: 11 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors desszertet szerettem volna készíteni, és a kamrában-hűtőben fellelhető alapanyagokból ez lett.... nagyon finom, érdemes egyből dupla adagot sütni. Langyosra kihűlve a legfinomabb. Az ötletet egy portugál eredetű desszert adta, amire Lisszabonban még fahéjas porcukrot is szórnak, de kisfiam nem szereti a fahéjat, így ő sütés előtt inkább cseresznyét dugdosott a kosárkák közepébe. Természetesen ízlés és készlet szerint más gyümölccsel-gyümölcsökkel is elkészíthető.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Édesebb szájúak tehetnek bele bátran több cukrot is, mert ettől a mennyiségtől nem lesznek túlságosan édesek a kosárkák.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a krémet: csomómentesen elkavarjuk a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot fél dl tejjel. A maradék tejet felfőzzük, majd kis adagokban, folyamatosan kavargatva hozzáöntjük a lisztes péphez, és az egészet újra felfőzzük. Lehúzzuk a lángról, és belekavarjuk a tojások sárgáját is. Hagyjuk hűlni. Mikor már langyosra hűlt, még belekavarjuk a vajat is.
  2. Bekapcsoljuk a sütőt, 220 °C-ra állítjuk. Kinyújtjuk a leveles tésztát kb. 20x25 cm téglalap méretűre, és a hosszanti oldala mentén jó szorosan feltekerjük, majd felszeleteljük úgy, hogy 12 korongot kapjunk.
  3. Ezeket egyenként 7-8 cm átmérőjű körökké nyújtjuk, és papírkapszlikkal kibélelt kosárka formába vagy muffin sütő mélyedéseibe nyomkodjuk. A kosárkákat 3/4-ig töltjük a vaníliás krémmel, és mindegyik közepébe szúrunk egy-két szem cseresznyét, majd betoljuk őket a forró sütőbe, és 10-12 perc alatt készre sütjük. Ebből az adagból 12 db kosárka lesz.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 704
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Allisc

Mióta szakács: 2015.04.14.
56 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: portugál
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

portugál kosárka, vaníliakrémes kosár

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

362
leveles tészta 250 g
tojássárgája 3 db
finomliszt 5 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tej 3 dl
vaj 3 dkg
cseresznye 10 dkg