Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pot pie omlós marhával

Pot pie omlós marhával
Pot pie omlós marhával
230 perc / előkészület: 20 perc főzés: 180 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lassan főtt marhaborda csupa ízzel, porhanyós gyöngyhagymákkal, egy bögréből kieszegetve...Recept egy régi Bon Appétit nyomán.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Bármilyen más sűrű, szaftos pörkölttel megcsinálható, még a maradékot is fel lehet így dobni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst vágjuk kis darabokra. Az inas, csontos részeket vágjuk ki, de ne dobjuk el, hagyjuk meg őket lehetőleg minél nagyobb darabban. A gyöngyhagymákat pucoljuk meg.
  2. Tegyük egy tálba, szórjuk meg liszttel, sóval és borssal, jól forgassuk össze.
  3. Melegítsük fel a zsírt, majd 5-8 percig süssük rajta a húst, amíg kap egy kis színt. Kevergessük folyamatosan, nehogy odakapjon.
  4. Vegyük ki a húst, majd tegyük bele a hagymákat, és süssük kb. 5 percig.
  5. Vegyük ki a hagymákat, majd tegyük bele a lereszelt fokhagymát. Pirítsuk 1-2 percig. Mehet rá a paradicsompüré és a friss fűszernövények.
  6. Tegyük vissza a húst, és öntsük fel borral.
  7. Kis lángon, lefedve főzzük 2-2,5 órát. Néha rázogassuk meg az edényt, hogy ne ragadjon le, de amúgy elvan magában. Mikor a hús már majdnem megpuhult, adjuk hozzá a hagymát, és főzzük együtt még 20 perc-fél órát.
  8. Tegyük hőálló bögrékbe. A célnak megfelelőbb eszköz bármilyen régi bádogbögre.
  9. A leveles tésztát nyújtsuk ki, és vágjuk akkorára, hogy befedje a bögréket. A tetejüket vágjuk be, hogy a gőz távozni tudjon. Kenjük le egy tojással, és szórjuk meg nagyszemű sóval.
  10. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe. Hagyjuk ott kb. fél órát, amíg a pite szép aranyszínű lesz.
  11. Vegyük ki, és várjunk öt percet, majd essünk neki. A forró bögrével vigyázzunk!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 893
elküldve: 0
receptkönyvben: 88
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

omlós vörösboros marha leveles tésztával, pot pie omlós marhával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1192
marhahús 3 kg
gyöngyhagyma 25 dkg
vörösbor 5 dl
sűrített paradicsom 40 g
finomliszt 4 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 3 szál
kakukkfű 5 szál
habtejszín 6 ml
leveles tészta 120 g
fokhagyma 4 gerezd
mangalica zsír 3 ek