Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pöttyös diós kalács ahogy Anett készíti

Pöttyös diós kalács ahogy Anett készíti
Pöttyös diós kalács ahogy Anett készíti
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom kalács, érezni a tésztán a citromos ízt, a töltelék pedig tökéletes arányban van benne, ami nem túl édes, pont ahogy én szeretem. (A sütésnél mindenki a saját sütőjéhez mérten süsse a kuglófot, én gyakrabban, kisebb hőfokon sütöm több ideig, mert félek, hogy megég.)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Tipp: ha kész, a tetejét megkenjük olajjal, hogy ne száradjon ki.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelékhez felforraljuk a tejet a cukorral, a margarinnal, hozzáadjuk a diót és a zsemlemorzsát. 2 percig főzzük, elkeverjük a vaníliás cukorral, fahéjjal. Aki szereti, tehet bele 1/2 dl rumban megáztatott mazsolát is.
  2. A tésztát összegyúrjuk az élesztővel megfuttatott tejjel. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, 16 db 8×8 cm négyzetre vágjuk, közepére 1-1 kanál tölteléket teszünk. Gombócokat formálunk belőle, és kivajazott kuglófformába rakosgatjuk őket. 8-at alulra, 8-at felülre.
  3. Letakarjuk, kétszeresére dagasztjuk, megkenjük tojássárgájával, majd előmelegített sütőben, erős tűzön 45 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 463
elküldve: 1
receptkönyvben: 69
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Anett házias ízei

Mióta szakács: 2013.03.27.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, újév
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diós kalács, narancshéjas-diós töltött kelt tészta, diós kelt tészta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ria68
ria68 Sun, 2014-01-26 14:24

Kiprobálnám kokuszos toltelékkel,valaki készített már olyat???

Anett házias ízei
Anett házias ízei / Anett házias ízei Mon, 2014-01-13 20:47

A tésztába tettem 1egész tojást, és 2 tojássárgáját is, és úgy is jó, hogy az egyik tojásfehérjével kenjük meg. Elnézést ha nem voltam értethető. :) meg hogy figyelmetlenségből csak most válaszolok.

reka18
reka18 Wed, 2014-01-01 04:44

Nagyon jol nez ki es biztosan finom is .Elkeszitenem , csak nem vilagos hany tojas kerul a tesztaba. A 2 tojassargajaval csak a tetejet kenjuk meg? Elore is koszonom a valaszt . Udv . Reka

614
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 5 dkg
vaníliás cukor 2 dkg
1 csipet
tojás 1 db
tej 2 dl
tojássárgája 2 db
citromhéj 1 citromból nyert
margarin 12 dkg
tej 1 dl
cukor 8 dkg
margarin 3 dkg
dió 15 dkg
zsemlemorzsa 2 ek
vaníliás cukor 2 dkg
fahéj 1 kávéskanál
narancshéj 50 g