Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Pöttyös az igazi" - pöttyös Süti MáMohrtól

"Pöttyös az igazi" - pöttyös Süti MáMohrtól
"Pöttyös az igazi" - pöttyös Süti MáMohrtól
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, de nagyszerű sütit szerettem volna készíteni a családomnak, és így született meg a pöttyös süti. 

Mindenkinek nagyon ízlett, akkor túró nélkül, csak vaníliásan és csokisan csináltam, úgyis sikert aratott.:)

hozzávalók / 6 adag

Vaníliás-túrós krém

Csokikrém

Díszítéshez

Rétegezés

Szólj hozzá!

elkészítés

Vaníliás-túrós krém

  1. A tejből és a pudingporból sűrű krémet főzünk. (Úgy mintha pudingot készítenénk.) Cukorral ízesítjük.
  2. Ha túró nélkül készítjük akkor 100g vajat apróra kockázzuk, és még hidegen hozzákeverjük (apránként!! hogy ne essen szét a krém) a meleg, sűrű pudingos krémhez. Ha túrósan készítjük, akkor csak negyedannyi vaj, azaz 25g is elég.
  3. A túrót áttörjük szitán vagy csak villával, és ha már kihűlt a puding, hozzákeverjük.

Csokikrém

  1. Ugyanaz, mint a vaníliásnál csak túró nélkül: a tejből és a pudingporból sűrű krémet főzünk. (Úgy mintha pudingot készítenénk.) Cukorral ízesítjük.
  2. A vajat apróra kockázzuk, és még hidegen hozzákeverjük (apránként!! hogy ne essen szét a krém) a meleg, sűrű pudingos krémhez.

Rétegezés

  1. A kekszek felét a tepsi aljába tesszük.
  2. Rákenjük a vaníliás krémet.
  3. Rátesszük a kekszek másik felét.
  4. Erre jön a csokis krém.
  5. A csokipudingos krémre jön a fahéjjal felvert tejszínhab, és kávéskanál segítségével eperlekvárt csepegtetünk a tejszínhabra.
  6. Min. 2 órát hagyjuk hűlni a hűtőben, és már falatozhatjuk is! :D Jó étvágyat! :)
  • tepsi mérete: 45x37 cm
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 8 949
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Süti MáMohr

Mióta szakács: 2017.03.18.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos réteges, habos sütemény sütés nélkül

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

707
vaníliás pudingpor 1 tasak
tehéntúró 25 dkg
tej 4 dl
teavaj 25 g
cukor 3 ek
csokoládés pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
teavaj 100 g
cukor 3 ek
növényi habtejszín 250 ml
eperlekvár 3 teáskanál
fahéj 1 kávéskanál
keksz 30 dkg