Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pöttyös sajttorta

Pöttyös sajttorta
Pöttyös sajttorta
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégek jöttek hozzánk, ezt a dekoratív sajttortát készítettem. Villámgyorsan elfogyott, épp meg tudtam menteni egy szeletet, hogy lefotózzam :)

hozzávalók / 8 adag

Kekszes alaphoz

Sajtkrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Kekszes alaphoz

  1. Az alaphoz a kekszet késes aprítóban kis darabokra vágjuk, és a többi hozzávalóval összekeverjük.
  2. Egy 24 cm-es tortaforma aljára egyenletes vastagságúra elnyomkodjuk.

Sajtkrémhez

  1. A krémhez a krémsajtot simára keverjük a cukorral és a tojásokkal. Ajánlott gépi habverővel csinálni. Lassan hozzáadjuk a tejfölt is. A krémből kiveszünk 1,5 decit. A maradék krémet ráöntjük a kekszes rétegre, és egyenletesen elsimítjuk.
  2. A csokoládét az olajjal felmelegítjük, picit hűtünk rajta, és hozzákeverjük a félretett krémhez. Ezt a csokis krémet egy sima csöves nyomózsákba töltjük, és pöttyöket nyomunk a sajtkrémbe. A pöttyök legyenek kissé távol egymástól.
  3. Előmelegített sütőben 150 C fokon 1 órán át sütjük. Amikor letelik az idő, kikapcsoljuk a sütőt, és még egy óráig bent hagyjuk a tortát. Egy éjszakán át hűtőben dermesztjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 191
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kalled

Mióta szakács: 2018.02.27.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

cheese cake

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

586
keksz 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 2.5 dkg
cukor 2 ek
vaj 6 dkg
víz 3 ek
mascarpone 50 dkg
cukor 12 dkg
tojás 2 db
tejföl 150 ml
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál