Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pöttyös sertésvagdalt őzgerincben sütve

Pöttyös sertésvagdalt őzgerincben sütve
Pöttyös sertésvagdalt őzgerincben sütve
85 perc / előkészület: 15 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

ÖTLET - hogyan dobjuk fel a kedvenc fasírozottunkat.......a fűszereket bárki az ízlésének megfelelően használhatja, csupán a "pöttyösségét" szeretném megmutatni, hogy így érdekesebbé, s nem utolsó sorban finomabbá, a szokványostól eltérővé tehetjük a már megszokott ételünket, melyet egyébként imádunk.....így izgalmasabb, csinosabb, érdekesebb is :) .......hidegtálakhoz, ünnepi alkalmakra, vendégvárónak is kiválóan alkalmas......a füstölt sajt egyik tulajdonságát használtam ki, amikor kiötlöttem ezt a kis "huncutságot"......érdemes kipróbálni......

hozzávalók / 6 adag

Sertésvagdalt

A forma kikenéséhez

  • 5 dkg vaj (a 2 őzgerinc forma kikenéséhez)
  • 3 ek zsemlemorzsa (a kikent formák beszórásához)

ajánlat

Csupán egy megjegyzés: én nem szoktam vöröshagymát tenni a fasírtba, csak fokhagymásan készítettem eddig (később is), de épp ekkor gondoltam arra, hogy kipróbálom hagymásan is - így is ízlett! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a két őzgerinc formát kikenjük a vajjal, behintjük zsemlemorzsával, félretesszük.
  2. Ezt követően a hozzávalókat jól összedolgozzuk - a sajt kivételével.
  3. A Karaván sajtból - körülbelül kisujjnyi vastagságú- hasábokat vagdosunk.
  4. A massza 2/3-ad részét szétosztva a két őzgerincformába nyomkodjuk.
  5. És most jön a pöttyös része, amitől a vendégek, családtagok odáig lesznek. :) A sajtból vagdosott hasábokat több sorban, végig belenyomkodjuk a masszába - annyira azért ne, hogy a forma aljáig lenyomjuk.
  6. Mivel ez a sajt nem olvad úgy el, mint a trappista, ez egyben marad sütés közben, ettől lesz különleges a vagdaltunk, na és különlegesen finom is.
  7. A tetejét befedjük a maradék masszával, kevés olvasztott vajjal megkenjük, s nagyon kevés zsemlemorzsával beszórjuk.
  8. 150 fokon, alsó-felső sütéssel, kb. 1 óráig sütjük - de lehet látni, mikorra sül meg.
  9. Kivesszük, egy sütőpapírral befedett tepsi hátoldalára kiborítjuk, s visszatesszük a sütőbe, s légkeveréssel kissé pirosra sütjük így a másik oldalát is.
  10. Ha kissé hűlt, felszeleteljük, s tetszőleges körettel tálaljuk, fogyasztjuk. A maradékot lefedve hűtőben tároljuk. Isteni, s nagyon jól illik hozzá a franciasaláta, s a hagymás, majonézes burgonyasaláta - akár karácsonyra, szilveszterre is kiváló lehet egyik fogásként, egyik étkezéshez!
  11. Ha nem férne bele az összes massza a formába, nem kell megijedni, kisütjük a szokásos módon, fasírtként! :) Ugyanis attól függ, mekkora a formánk. Ez is - a sima fasírthoz hasonlóan - finom hidegen is, kenyérrel, a feljebb említett salátákkal. Napokig lehet csemegézni belőle - feltéve, ha marad, ha van miből! :) Hidegtálak jó kiegészítője is lehet.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 775
elküldve: 2
receptkönyvben: 29
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

egyben sült fasírt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

776
darált sertéshús 1 kg
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 9 gerezd
vöröshagyma 1 kis db
köménymag 3 kávéskanál
majoranna 3 kk
fűszerpaprika 3 teáskanál
magyaros fűszerkeverék 2 teáskanál
zsemle 5 db
füstölt sajt 35 dkg
vaj 2 ek
zsemlemorzsa 2 ek
vaj 5 dkg
zsemlemorzsa 3 ek