Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Povence-i rúd

Povence-i rúd
Povence-i rúd
10 perc / előkészület: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy gyors leveles. Én ebben az esetben "rillette"-tel csináltam, de szerintem otthon akár töpörtyűkrémmel vagy pástétommal is "helyettesíthető".

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tészta felét vékonyan megkenjük a rillette-tel.
  2. Megszórjuk a provence-i fűszerkeverékkel.
  3. Ráhajtjuk a tészta másik felét a sütőpapírral együtt, és vékonyra nyújtjuk.
  4. Felcsíkozzuk, a csíkokat 2-3 darabba vágjuk még, majd szilikonlappal bélelt tepsibe 5-7 perc alatt készre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 611
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Chez Sandra

Mióta szakács: 2010.01.24.
38 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

leveles rudacskák, provence-i leveles falatok

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-05-27 08:23

Kedves agi_003!

Nagyon szépen köszönöm a kedves válaszodat, igen, így most már értem, és köszönöm, remélem, fogok találni, és kipróbálhatom:-)))
Szép napot!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-05-10 14:34

Kedves SandraG!
Az én kérdésem nem a töpörtyű, hanem az, amivel azt helyettesíted?
Olvasni kitudom, de mi az?
Köszönöm a válaszodat:-))
Éva-Anyóca

agi_003
agi_003 Fri, 2011-05-27 07:11

Kedves Gregoreva!
A rillette egy francia hagyományos húsalapú krém, a pástétomhoz lehetne a legjobban hasonlítani, csak kicsit darabos benne a hús. Nagyon sok változata van:régiónként és ízesítésenként változik. Eszik úgy, mint mi a májkrémet, kenyérre kenve is, de inkább belefőzik valamibe.
Üdv

Viki85
Viki85 Tue, 2011-05-10 13:11

Kedves Sandra!

Nem sok leveles tésztát sütöttem eddig és az lenne a kérdésem, hogy nem kell megkenni tojással a tésztát, mielőtt beteszed a sütőbe?

444
leveles tészta 1 csomag
tepertő 10 dkg
provence-i fűszerkeverék 2 ek