Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pozsgások, kőrózsák cserépben - Nutellás ganache-torta

Pozsgások, kőrózsák cserépben - Nutellás ganache-torta
Pozsgások, kőrózsák cserépben - Nutellás ganache-torta
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta kinézetre olyan, mintha egy cserép kőrózsa lenne, de felvágva egy igazán csokoládés álomban van részünk. Azért szerelemtorta, mert sok-sok szeretettel készült, egyedi, és a kedvenc tortám, amit eddig készítettem.

hozzávalók / 8 adag

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez és a díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. A tojásokat a cukorral jó habosra felverjük.
  2. A lisztet, kakaóport, sütőport átszitálva hozzáadjuk a cukros tojáshoz, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze.
  3. Előmelegített sütőben, a tésztát 3 részre osztva, 3 lapot sütünk belőle 20 cm átmérőjű sütőpapírral kibélelt tortaformában.

Hozzávalók a krémhez és a díszítéshez

  1. A torta krémjéhez a tejszínt forrásig főzzük, majd az összetört csokoládét és nutellát leöntjük a forró tejszínnel, 5 percig állni hagyjuk, majd jól összekeverjük, hogy sima krémet kapjunk. A kész krémet egy órára hűtőbe tesszük.
  2. A kész piskótalapokat megtöltjük a krémmel. Majd a kész tortát hűtjük egy órát. Ezután cserép alakúra formázzuk egy késsel.
  3. A díszítéshez a vajat és a porcukrot habosra keverjük. Majd olyanra színezzük ételfestékkel, amilyenre szeretnénk (cserép, pozsgások, stb.).
  4. Cserépszínű vajkrémmel körbekenjük a tortát. Majd a különböző színű vajkrémmel, habzsákból kőrózsákat formázva feldíszítjük a tortát. Érdemes előre elkészíteni egy-egy sütőpapíron a nagyobb virágokat, majd lehűtés után ráhelyezni a tortára.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 475
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Jakab-Cser Anasztázia

Mióta szakács: 2017.06.19.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

nutellatorta, csokoládétorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

876
tojás 6 db
cukor 18 dkg
finomliszt 18 dkg
cukrozatlan kakaópor 50 g
sütőpor 2 teáskanál
habtejszín 200 ml
csokoládé 10 dkg
nutella 30 dkg
vaj 25 dkg
porcukor 15 dkg
ételfesték 5 csepp