Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pozsonyi húsrolád, reszelt sajttal

Pozsonyi húsrolád, reszelt sajttal
Pozsonyi húsrolád, reszelt sajttal
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szombaton Ferenc kérésére roládot készítettem.
rolád
-töltött hús- vagy sütemény- tekercs

 A francia roulade (hústekercs) átvétele német közvetítéssel, a franciáénak megfelelőbb [rulád] ejtés talán a roló, roletta szavak hatására módosult. A francia szó a rouler (gördül, gördít) származéka, ennek előzménye a késői latin rotulare (forog) a latin rotula (kerekecske) nyomán, amely a rota (kerék) kicsinyített formája. Lásd még rodeó, roletta, roller, rolni, roló, rondella, rondó, rotáció, rotunda, rulett, rund.


 

 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Minden kezdő háziasszonynak és úrnak ajánlom.
Gyorsan elkészíthető, laktató étel. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarját megdaráljuk és elkeverjük a tejföllel.
  2. A karajt kicsontozzuk, kiveregetjük, és minden szelet közepére egy-egy halom tarja-/sonka- krémet teszünk.  
  3. Összetekerjük.
  4. Megtűzzük, lisztbe, tojásba, morzsába mártjuk, majd bő forró zsírban kisütjük.
  5. A kisült tekercseket haránt irányban ketté vágjuk, egy tűzálló tálba fektetjük (Jénai)
  6. A szeletek elvágott felületére reszelt Edami sajtot szórunk.
  7. Kb. 2-3 percre 180C-os sütőbe helyezzük.
  8. Tálaláskor párolt zöldségeket, rizst, salátát kínálulunk hozzá.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 952
elküldve: 2
receptkönyvben: 93
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Pozsonyi tekercs másképpen, tarjával töltött sajtos rántott karaj

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-12-15 10:21

Kedves Mártika és Feri!
Igazán köszönöm, de én tényleg így gondolom és érzem,mert tényleg nagyon klassz. :-))Azon kívül, naponta legalább kétszer fel kell jönni, hogy elcsípjem a jókat, és lehet, hogy akkortájt, amikor feltettétek, "tiltó listán voltam",azaz a fiam tanult, informatikát, és akkor én ugye kihúzva vagyok:-((
A lényeg, megvan, és az, hogy elkészítem, az tuti:-)))))
Ebben a csúnya időben, hideg van, és brrr., én tavasz és nyár párti vagyok-szóval ezek a színek igen jót tesznek a lelkemnek: :-))) A fincsiségről nem is szólva,hm.....Szép napot!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-12-12 15:27

Ez gyönyörű!Fincsinek is néz ki, meg a színek, imádom főleg ilyen időben.:-))Hol voltam, amikor ezt felraktátok??Miért nem láttam?Mindegy.Megvan, és elmentve:-))Elkészítendő!Köszi!Éva-Anyóca

taksi
Mártika és Feri / taksi Wed, 2010-12-15 07:13

Kedves Éva Anyóca!

Külön élmény olvasni
a frappáns hozzászólásaidat.
Kellemes sütés-főzést kívánunk!
Szeretetteljes üdvözlettel:
Mártika és Feri

1766
sertés rövidkaraj 80 dkg
füstölt-főtt tarja 25 dkg
tejföl 1 dl
tojás 2 db
edami sajt 15 dkg
finomliszt 20 dkg
zsemlemorzsa 25 dkg
libazsír 30 dkg