Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pozsonyi kifli 2. - diós és mákos

Pozsonyi kifli 2. - diós és mákos
Pozsonyi kifli 2. - diós és mákos
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó pár évvel ezelőtt könyvesboltban vásároltam bogrács alakú, tojás alakú, stb. receptfüzetet, amiben a stílusnak megfelelő  receptek voltak. Ilyenben volt ez a recept is. Süteménykínáló forma. A munkahelyemre bevittem, mert a kollégák is kérték a receptet. Lefénymásolták, lerakták az asztalra, és mivel reklám jellegű dolgok is voltak az asztalon, egy ügyfél ajándéknak nézte és hazavitte. Soha nem került vissza, így a fénymásolt példányt lakat alatt őrzöm.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

ajánlat

Délutáni teához vagy kávé mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelékhez a tejet a cukorral felforraljuk, hozzákeverjük a darált diót vagy mákot és lehűtjük.
  2. A tésztához a lisztbe morzsoljuk a vajat, az élesztőt pedig egy kevés cukrozott tejben elkeverjük és szintén hozzáadjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Pihentetni nem kell.
  3. A tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, 6-8 cm -es kockákra vágjuk, rátesszük a tölteléket és hosszúkás kifli alakúra csavarjuk.
  4. Tojássárgával, majd száradás után tojásfehérjével megkenjük és meleg sütőben kisütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 39 719
elküldve: 19
receptkönyvben: 574
elkészítve: 25/41
Facebookon megjelent: -

szakács

margóci

Mióta szakács: 2010.04.19.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pozsonyi kifli, pozsonyi diós kifli, pozsonyi mákos kifli

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Luci
Luci Mon, 2013-12-16 17:29

Szia.
Hajszálpontosan ugyanezzel a recepttel készítem én is a bejglit évek óta, csak dupla adagot sütök belőle. :))) Most viszont arra gondoltam, hogy a diós bejgli helyett patkót készítek belőle. A kérdésem az lenne, hogy a képen látható kb. 20 db jön ki ebből a mennyiségből? Köszönöm!

timmancska
timmancska Sat, 2013-01-26 09:25

Köszi a receptet, nagyon szuper! Az egész család attól volt elragadtatva, hogy még 3 nap után is isteni finom, puha maradt a tészta.

barnamargo
margóci / barnamargo Sat, 2013-01-26 20:19

Szia Tim.! Nagyon örülök, hogy Neked is sikerült. A leírásodból arra következtetek, hogy a családod nem nagyon édesszájú, ha még 3 nap múlva is volt belőle. Vagy dupla adag készült? További jó sütés főzést kívánok. Margó

timmancska
timmancska Mon, 2013-02-18 21:38

Hááát azért volt ám belőle 3 nap után is, mert karácsonyi majszolósnak készült, méghozzá dupla mákos és dupla diós adag :). Még egyszer köszönet az szuper receptért!

zalansoo
zalansoo Sat, 2013-01-05 16:40

finom lett a kifli, csak fele töltelék megmaradt, és a 8x8 cm-es kockák elég aprók, alig fér beléjük töltelék:-(

barnamargo
margóci / barnamargo Sun, 2013-01-06 21:10

Szia Zalán. Valószínű, hogy hígabbra hagytad a masszát, ugyanis annak sűrűnek, inkább
keménynek kell lennie. Ez a leírt mennyiség biztos hogy jó.

kriszta978
kriszta978 Sat, 2012-03-10 22:15

Szia!

Nekem elég lágy lett a tészta,több lisztet kívánt,de utána tényleg nagyon jól lehetett nyújtani.
Én 1 kávéskanálnyi nutellára tettem darált mogyorós tölteléket,isteni lett, még melegen megettük az egészet!:)

barnamargo
margóci / barnamargo Sun, 2012-03-11 14:28

Helló Kriszta! Örülök hogy Neked is ízlett a süti. A lágyságról csak annyit, hogy valószínűleg lágyabb volt a zsiradék amit használtál. Mivel a tészta inkább linzeres, porhanyós, jobb ha keményebb anyaggal dolgozunk. Egyébként kösz a tippet, legközelebb én is nutellával csinálom. További jó sütögetést. Szia

kkaiser
kkaiser Sat, 2011-11-05 21:03

Nagyon finom! A tészta meg olyan jó állagú,hogy öröm vele dolgozni :)

barnamargo
margóci / barnamargo Mon, 2011-11-07 14:25

Szia kkaiser!

Örülök hogy sikert értél el Te is vele. A tésztával valóban jó dolgozni, csak jó alapanyag kell hozzá.
Sajnos már jártunk úgy, hogy a liszt minősége rossz volt és a tészta nyújtásánál problémák voltak. Csipkés lett
a széle, szakadozott, stb. Szóval kell a jó alapanyag.

kvillas
kvillas Thu, 2010-12-23 20:31

 
Köszönöm a receptet! Nagyon finom lett pedig kénytelen voltam zabtejjel csinálni, a fiam tejfehérje érzékenysége miatt! Most lett kész a mákos! Még azonnal neki is állok a gesztenyéshez is.
Végre egy olyan recept, aminél a hozzávalók az elkészítés módja, mind mind stimmel!

hampedit
hampedit Fri, 2010-12-10 18:10

Koszi szepen ezt a finom receptet. elkeszitettem es kapos lett
a beiglimet is ezzel a tesztaval fogom megcsinalni.

barnamargo
margóci / barnamargo Sat, 2010-12-11 19:22

Helloka! Örülök, hogy az én receptemet használtad, biztos a beiglivel is lesz sikerélményed. Szia

926
finomliszt 25 dkg
vaj 13 dkg
élesztő 1 dkg
cukor 3 dkg
tojássárgája 1 db
tej 1.5 dl
1 csipet
cukor 8 dkg
tej 0.5 dl
dió 10 dkg
mák 10 dkg
tojás 1 db