Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pozsonyi kifli Angie konyhájából

Pozsonyi kifli Angie konyhájából
Pozsonyi kifli Angie konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy füzetbe van nekünk így leírva a Pozsonyi kifli, és mi így szeretjük, pl. ha nagyobbakat készítünk, egy tányér levessel ebédre is kiváló. Mi hárman ettük.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba beleöntjük a liszt felét, a közepébe mélyedést alakítunk, belemorzsáljuk az élesztőt, teszünk rá kevés cukrot és langyos tejet. Amikor megkel, hozzárakjuk a margarint, a tojássárgákat, a cukrot, sót, tejet és lisztet szükség szerint, jól kidolgozzuk, majd 45 percet kelesztjük.
  2. A diót elkeverjük a cukorral, 4 ek-lal félreteszünk, a többit a tejbe megfőzzük, és hozzákeverjük a citrom héját.
  3. A tésztából levágunk egy darabot, kerekre nyújtjuk, háromszögeket vágunk, teszünk rá a töltelékből, és felcsavarjuk, tojásfehérjével lekenjük, dióval megszórjuk, és olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk.
  4. 200 fokon kb. 30 percet sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 017
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós kifli, cukros kifli, dióval töltött kifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1504
tojássárgája 3 db
cukor 5 ek
1 kk
margarin 25 dkg
élesztő 5 dkg
tej 5 dl
finomliszt 1 kg
dió 30 dkg
cukor 20 dkg
tej 1 dl
citromhéj 2 citromból nyert
napraforgó olaj 1 ek