Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pozsonyi kocka Katharosz konyhájából

Pozsonyi kocka Katharosz konyhájából
Pozsonyi kocka Katharosz konyhájából
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom kiadós, egy leves mellé kitűnő második fogás.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós forrásban lévő vízben kifőzzük, és hideg vízzel leöblítjük. A margarint /vajat/ a tojások sárgájával és 6 ek cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, citromhéjat, és ezzel is simára keverjük. Beleforgatjuk a lecsepegtetett tésztát. Végül a tojások fehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is belekeverjük.
  2. Egy kb. 25 x 20 centis tűzálló tálat kivajazunk, morzsával megszórjuk, és belesimítjuk a tészta egyharmadát, megszórjuk a cukorral elkevert mákkal, és ízlés szerint a meleg vízbe áztatott és lecsepegtetett mazsolával.
  3. Következő réteg egyharmad tészta, ezt megkenjük baracklekvárral, és befedjük a maradék tésztával.
  4. Sütés előmelegített sütőben jó közepes lánggal kb. 190 fokon, légkeveréses 170 fokon 50- 60 percig. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 25x20 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 769
elküldve: 4
receptkönyvben: 207
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
455 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott mákos tészta, édes mazsolás tésztarakottas, mákos tésztafelfújt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

749
tészta 40 dkg
1 kk
margarin 8 dkg
tojás 5 db
cukor 9 ek
vaníliás cukor 2 csomag
tejföl 2.5 dl
citromhéj 1 citromból nyert
mák 10 dkg
mazsola 1 marék
sárgabaracklekvár 8 ek
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek