Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Prasorizo

Prasorizo
Prasorizo
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rizottó jellegű görög egytálétel, kimondhatatlan névvel. Tökéletes tavaszköszöntő! Receptinspiráció amuse your bouche blogjáról.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Turbózhatjuk feta sajttal vagy egy kis baconnel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát vékony kis lapokra. Az új- és póréhagymát felkarikázzuk.
  2. Egy kanál olívaolajon megfuttatjuk a vörös- és fokhagymát, majd hozzáadjuk a másik két hagymát, és kis lángon, 5 percig főzzük.
  3. Hozzáadjuk a megmosott rizst, párszor átkavarjuk, majd felöntjük alaplé harmadával.
  4. 5-10 percenként rájárunk megnézni, ha beszívta az alaplevet, öntünk még hozzá.
  5. Ha elfogyott az alaplé, elzárjuk a gázt, és még 5 percig lefedve pihentetjük. Tálaláskor megszórjuk mandulával, és aki szereti karikázhat rá az újhagyma zöld részéből is.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 22 609
elküldve: 4
receptkönyvben: 392
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

görög póréhagymás rizs, póréhagymás-rizses egytál, görög rizottó

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

302
rizs 20 dkg
póréhagyma 2 db
újhagyma 3 közepes db
alaplé 7.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mandula 3 dkg
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 1 kis db
olívaolaj 1 ek