Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Prézlis-sajtos göngyölt csirkemell

Prézlis-sajtos göngyölt csirkemell
Prézlis-sajtos göngyölt csirkemell
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Krumplival, dinsztelt sárgarépával és céklasalátával tálaltam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást a 3 ek liszttel és a víz fokozatos hozzáadásával simára kavarjuk. Félretesszük, amíg a húst előkészítjük.
  2. A mellet vízszintesen félbe vágjuk, majd fólia alatt kiklopfoljuk,  fűszerezzük, és egy kevés olajjal megkenjük, hogy a hús ne legyen száraz. Ha van időnk pihentetjük egy keveset, hogy a hús átvegye a fűszerek ízét.
  3. A hús mindkét oldalát belemártjuk a maradék lisztbe, majd a tojásos masszába (amit szintén fűszereztünk), majd ráterítjük a prézlire. Hosszában rárakjuk a sajtrudakat (kb 1-1,5 cm átmérőjű), és a húst felgöngyöljük, jól beleforgatjuk a prézlibe, a végeit is. Ha szükséges fogpiszkálóval rögzítjük.
  4. Forró olajban fedő alatt sütjük. (Nem kell, hogy ússzon az olajban). Időnként megfordítjuk, hogy minden oldala szép pirosra süljön.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 922
elküldve: 3
receptkönyvben: 449
elkészítve: 2/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
226 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos göngyölt hús, göngyölt hús bundában, bundázott göngyölt csirkemell

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2anka
Chiaba / 2anka Tue, 2012-03-06 14:31

Ma készítettem el ezt a finomságot. Jóllaktunk. Nagyon ízlett, köszönöm a receptet!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2012-03-04 15:04

Kedves Anna! Én egy profi szakácsnőtől tanultam, olyan helyeken ahol nagy mennyiségben készítik az ételt így paníroznak, mert így kevesebb tojás kell. Én mindig így készítem. Boldog születésnapot kívánok a fiadnak. Piroska
.

anna1957
anna1957 Sun, 2012-03-04 13:08

Kedves Piroska! Nagyon tetszik a recepted ès hamarosan el fogom kèszìteni a fiam szùletèsnapjàra.
Nagyon èrdekes ez a panìrozàsi mòdszer.Kòszònòm ezt a recept òtletet,ès tovàbbi sok sikert!
Anna

820
csirkemell filé 2 db
sajt 15 dkg
tojás 1 db
finomliszt 5 evőkanál
víz 50 ml
zsemlemorzsa 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl