Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Prézlis tészta

Prézlis tészta
Prézlis tészta
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Frissen készült tésztából és finom házi sárgabarack lekvárral az igazi.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből, tojásból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, majd kb fél cm-es csíkokra vágjuk. (Használhatunk száraz tésztát is, pl. széles metéltet).
  2. Sós vízben kifőzzük és lecsepegtetjük.
  3. A zsemlemorzsát kevés olajon megpirítjuk ugyanúgy, mintha szilvás gombócot készítenénk.
  4. Erre szedjük a tésztát és jól összeforgatjuk.
  5. Tányérokra adagoljuk és finom házi lekvárt (vagy porcukrot) teszünk a tetejére.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 68 837
elküldve: 9
receptkönyvben: 516
elkészítve: 24/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

morzsás tészta, grízes tészta, grízes metélt

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikaa5
orsikaa5 Sat, 2017-05-06 12:39

Már vagy 1000 éve elmentettem ezt a receptet, de végre most elkészült! :))

kcsgdvntrt
kcsgdvntrt Mon, 2012-09-24 13:21

azt hiszem én is jobban szeretem mint a grízest, és hamarabb kész is van :) nagyon egyszerű, nagyon finom

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Mon, 2012-02-27 12:36

-Egyszer, régen elmondtam a "prézlis tészta" ötletemet a munkahelyemen, (a grízes nekem nem nagyon jó "epeileg"), ezt a prézlist már nem tudom kitől hallottam, de én szeretem...
-Gyors, egyszerű és tuti siker, ---mondták a kolléganőim. Állítólag, "mindenféle méretű és korú" kölyöknél bejött....
-(bocs., -"bóti" tésztából csináljuk, valami jó minőségű, vékony metéltből), de "házi" prézlivel és lehetőleg "házi" lekvárral...
-szerintem is érdemes kipróbálni: (akár koleszban, mini konyhában, főzési minimum tudással is, főleg ha van valami finom "otthoni" lekvár.....

Öregpeti
Öregpeti Fri, 2011-08-12 07:19

A zsemlemorzsát szárazon pirítom meg,majd,ha szép a színe,hozzáadom a zsiradékot.Mikor mi illik hozzá:vaj,olaj,libazsír.Sosem ég az edény aljára a prézli!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-08-03 16:44

Nagyon szeretem az ilyen egyszerű és finom ételeket,és nem utolsó sorban pénztárca kímélő is.

557
finomliszt 300 g
tojás 1 db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
zsemlemorzsa 100 g
porcukor 100 g