Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Prézlis zöld spárga

Prézlis zöld spárga
Prézlis zöld spárga
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor életemben először kaptam zöld spárgát, azt se tudtam, mi az, hogyan kell megpucolni, és egyáltalán mit készíthetnék belőle. Azóta már eltelt vagy 20 év, volt időm megbarátkozni vele, és nyugodtan kijelenthetem, egyik kedvenc zöldségemmé vált.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Könnyű egytálételnek is kiváló, de akár sült húsok mellé köretnek is el tudom képzelni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott spárgát (nem kell hámozni, max. a végét, ahol már esetleg fás) 3-4 cm-es darabokra vágjuk, enyhén sós vízben pár perc alatt megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
  2. Besamelmártást készítünk: 3 dkg vajat felolvasztunk, a liszttel elkeverünk, felöntjük a tejjel, kevergetés mellett besűrítjük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval és kakukkfűvel ízesítjük. Hűlni hagyjuk. Mikor langyos, belekeverjük a kefirt.
  3. 2 dkg vajat felforrósítunk, és megpirítjuk benne a prézlit.
  4. A spárgát összekeverjük a prézlivel (valamennyit hagyjunk a tetejére), és egy tűzálló tálba terítjük.
  5. Egyenletesen ráöntjük a mártást, és eloszlatjuk rajta a durvára reszelt sajtot. Kevés prézlit szórhatunk a tetejére.
  6. Forró sütőben addig sütjük, míg a teteje színesedni kezd.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 029
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

prézlis spárga, spárga sajttakaró alatt, prézlis-sajtos zöldspárga

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

440
zöldspárga 80 dkg
vaj 5 dkg
finomliszt 3 dkg
tej 3 dl
kefir 2 dl
zsemlemorzsa 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
kakukkfű 1 kk
füstölt sajt 15 dkg