Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Profi Torta

Profi Torta
Profi Torta
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először 14 éves koromban ettem Profi tortát, egyik barátnőm anyukája rendelte a szülinapi bulijára. Már akkor mindenkinek elnyerte a tetszését, és innentől fogva hagyománnyá vált, hogy mindig csokis Profi tortát rendeltünk a bulikra. Mivel már akkor is sokat sütögettem (azóta meg főleg sokat), elhatároztam, hogy kipróbálom, meg tudom-e otthon csinálni ezt, elvégre képviselőfánkot már csináltam, a többi csak sikerülni fog.
Szerencsére sikerült is, és azóta ez a sláger-torta a családban. Mindenkinek ezt kell készítenem, ha megyünk valahova vendégségbe.
Kicsit bonyolult és hosszadalmas megcsinálni, de megéri!

hozzávalók / 6 adag

A fánkokhoz

A töltelékhez

A torta külsejéhez, díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a képviselő fánkokat kell elkészíteni a tortához. A margarint és a vizet felforraljuk, majd mikor már forr, hozzáadjuk a réteslisztet, és folyamatos kevergetés mellett a liszttel még kb. 1-2 percig pirítjuk a masszát, amíg össze nem áll rántás jellegűre.
  2. Kicsit hagyjuk hűlni a masszát, majd egyenként belekeverjük a tojásokat, míg az teljesen bele nem simul a lisztes tésztaalapba.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a tésztagombócokat, körülbelül diónyi nagyságúakat, de lehetnek változó nagyságúak is, az kedvez a torta összeállításának.
  4. Előmelegített sütőben sütjük a fánkokat, fontos, hogy nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, míg sülnek, különben a tészta összeesik. Kb. 15-20 percig kell sülniük, amíg szép barnás lesz a tetejük.
  5. Ezután a fánkokat félrerakjuk, és elkészítjük a krémet.
  6. A két csomag csokipudingot felfőzzük a tejjel és a cukorral. Mikor már elég forró a puding, beletördeljük az étcsokoládét, és tetszés szerint ízesítjük rum eszenciával (ez akár ki is hagyható).
  7. A kész pudingot hűlni hagyjuk, de még mielőtt teljesen kihűlne, belekeverünk egy fél kocka margarint, hogy lágyabb legyen.
  8. Összeállítjuk a tortát. A képviselőfánkokat kettévágjuk, és megtöltjük őket a csokipudingos krémmel. Piramis formába építjük fel a tortát, a fánkokat a csokis krémmel ragasztjuk össze.
  9. Mikor ez megvan felverjük a tejszínhabot, majd teljesen bevonjuk vele a tortát.
  10. Tetszés szerint díszítjük csokiöntettel, kandírozott gyümölcsökkel, csokireszelékkel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 179
elküldve: 11
receptkönyvben: 416
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Sengi

Mióta szakács: 2011.10.10.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
receptverseny: Hulala receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

profiterol-torta, tejszínes profiterol rakás

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zizi77
zizi77 Tue, 2014-12-23 09:39

Szia!
Szerinted előző nap még lehet csinàlni??? Vagy jobb frissen???
Biztos megcsinàlom csak az a kèrdès mikor???
Köszi ès gratulál a recepthez:))

Sengi
Sengi / Sengi Mon, 2014-12-29 14:16

Szerintem a fánkokat el lehet készíteni előre is, én is csináltam már így többször is. De a habnak sem hinném, hogy bármi baja lenne :)

aqamary
aqamary Mon, 2014-01-20 17:48

szia. kb mennyi diónyi nagyságú kis sütike lesz belőle?

M.Mónika
M.Mónika Mon, 2013-11-04 15:44

Nagyon finom, én már kóstoltam
"Sengi" módra! Full extra, próbáljátok ki!

morgan951
morgan951 Sun, 2012-03-11 17:32

Most találtam rá s másnap már el is készült a kislányom szülinapjára.Hát ez valami isteni és az biztos,hogy jövőben gyakori vendég lesz az asztalunkon.Gratulálok hozzá és köszi a receptet,Üdvözöllek Edit

Tündér 2000
Tündér 2000 / Tündér 2000 Wed, 2011-10-19 12:58

Nagy torta mágus vagyok,de ez idáig nem is találkoztam ilyen vagy legalább hasonló tortával sem!Köszi a receptet,biztos,hogy kipróbálom!!!

Sengi
Sengi / Sengi Mon, 2011-10-17 21:53

Köszönöm Mindenkinek:)!
És igen, kanállal kell szedni, szeletelni nem nagyon lehet és kiszedve már nem is ilyen dekoratív. De legalább finom.

KG
KG Mon, 2011-10-17 21:27

kanállal kell kiszedni
pont tegnap kaptam a szülinapomra (már el is fogyott) és mondta a tesóm h neki is ilyen kell majd megcsinálom neki :) köszi a receptet

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2011-10-17 20:21

Nem akartok hozzánk is jönni vendégségbe? :-)) Gyönyörű!!!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-10-17 17:37

Nagyon tetszik, el is mentettem !
Egy változatát régen készítettem az egyik fiam ballagására,
az volt az első, meg eddig az utolsó. Ki fogom próbálni ! Üdv: Anci

nmonika809
nmonika809 Mon, 2011-10-17 17:02

Ilyen tortám volt tavaly, a szülinapomra kaptam, nagyon finom! Imádtuk!:))

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2011-10-17 16:49

Ez tényleg Profi!
Még sosem láttam ilyen tortát.
Hogyan lehet szeletelni?
Üdv:Bogi:O)

967
víz 10 ek
margarin 10 dkg
rétesliszt 10 dkg
tojás 4 db
csokoládés pudingpor 2 tasak
étcsokoládé 10 dkg
rumaroma 10 ml
cukor 10 dkg
tej 1 l
margarin 12.5 dkg
növényi habtejszín 5 dl
csokiszósz 3 ek
dió 5 dkg