Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Profiterol halom

Profiterol halom
Profiterol halom
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hirtelen ötletből...

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A csokiöntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet felforraljuk, beletesszük a vajat és a sót, mikor már fő a vajas víz, öntsük bele a lisztet, és keverjük össze.
  2. Húzzuk le a tűzről, majd adjuk hozzá a tojásokat is.
  3. Tegyük a tésztát nyomózsákba, és egy sütőpapírra nyomjunk ki diónyi kis halmokat.
  4. Forró sütőben kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  5. A tejszínt  felverjük, hozzá cukrot adunk, és töltsük a habzsákba. A fúrt lyukakat töltsük meg vele.
  6. A tejbe beletörjük a csokit, majd melegítsük meg, és keverjük hozzá a vajat.

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 904
elküldve: 2
receptkönyvben: 172
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

B.Brigitta

Mióta szakács: 2011.07.12.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

profiterol csokiöntettel, vaníliás krémmel töltött halmok csokoládéöntettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

623
finomliszt 7 dkg
vaj 5 dkg
tojás 2 db
víz 1 dl
1 csipet
habtejszín 3 dl
vaníliás cukor 1 csomag
csokoládé 10 dkg
tej 1 dl
vaj 3 dkg