Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Proteintorta gyümölcsös gesztenyével

Proteintorta gyümölcsös gesztenyével
Proteintorta gyümölcsös gesztenyével
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A páromnak a születésnapjára valami különleges tortát szerettem volna készíteni. Tipikus férfiként - hiába kérdeztem tőle, hogy milyen ízű tortát szeretne - csak annyit válaszolt, hogy neki mindegy, mert úgyis tudja, hogy finom lesz. Csak annyi kikötése volt, hogy a tésztájának fehérjepor alapúnak kell lennie. Még itt Finnországban is elég nehézkes beszerezni az alapanyagokat, az árakról meg inkább ne is beszéljünk, de ennyit igazán megtehetek a szülinaposért :) Hiába, nem egyszerű az élet egy sportemberrel :)

hozzávalók / 8 adag

A torta alaphoz

A gyümölcsös gesztenyekrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A torta alaphoz

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban.
  2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, és a fehérjeporos lisztet óvatosan és apránként hozzáadagoljuk.
  3. Folyamatosan keverjük a tésztát, amíg sima nem lesz.
  4. Kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük a masszát, majd fél óra alatt megsütjük.
  5. Elkészítjük a gyümölcsöt és a krémet, amíg kihűl a különleges piskótánk.

A gyümölcsös gesztenyekrémhez

  1. A gyümölcsöket meghámozzuk, és kockákra vágjuk.
  2. Annyi citromlével, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesített vízben, amennyi épp ellepi, puhára főzzük, majd a levéből kiszedve kihűtjük.
  3. A pudingport tojássárgával, cukorral, tejjel összekeverjük, és sűrűre főzzük.
  4. A torta alapot vékonyan megkenjük baracklekvárral, és belehelyezzük egy tortaformába. Ráreszeljük a kiolvasztott gesztenyemasszát, rárakjuk a gyümölcsdarabokat.
  5. A kihűlt pudingos krémhez hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, a felolvasztott zselatint, és ráöntjük a torta tetejére. Hűtőbe tesszük, amíg a krém megdermed.
  6. A gesztenyés gyümölcstorta tálalása előtt olvasztott csokoládéval rácsosan díszítjük a tetejét, és fürtszerűen szederszemeket, illetve citromfüvet rakunk rá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 824
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Almás-körtés gesztenyetorta, proteines gesztenyetorta, gyümölcsös gesztenyetorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

596
tojás 4 db
cukor 6.5 dkg
gluténmentes lisztkeverék 5 dkg
fehérjepor 5 dkg
burgonyakeményítő 2.5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 teáskanál
szódabikarbóna 2 csipet
sárgabaracklekvár 2 ek
gesztenyemassza 25 dkg
alma 50 dkg
körte 50 dkg
citromlé 1 citromból nyert
cukor 10 dkg
szegfűszeg 10 db
fahéj 4 teáskanál
tej 3 dl
tojássárgája 2 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 5 dkg
habtejszín 4 dl
zselatin 2 teáskanál
szeder 40 dkg
citromfű 0.5 csokor
étcsokoládé 5 dkg