Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Provánszi csirketekercsek

Provánszi csirketekercsek
Provánszi csirketekercsek
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy vasárnapi ebéd alkalmával készítettem a megszokott husit kicsit új formában. A Férjem lepett meg egy nagy fűszercsomaggal, ebből választottam ezt a keveréket. Fűszeres mozzarella- és paradicsomkarikákkal, valamint sült krumplival tálaltam.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst alaposan megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
  2. A szeleteket szépen felcsíkozzuk olyan módon, hogy egy szeletből egy hosszú húscsík legyen.
  3. A csirkehusit csiga alakban feltekerjük, majd a saslik pálcával a csiga közepén átszúrjuk.
  4. A tekercseket meghintjük sóval, a fűszerkeverékkel, és hagyjuk állni legalább 30 percet.
  5. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  6. A tekercseket a tepsibe fektetjük, olajjal meglocsoljuk, kevéske vízzel felöntjük (kb. 1 dl).
  7. Fedő alatt 35-40 percet pároljuk, majd a fedőt levéve ízlés szerinti barnaságra pirítjuk, közben meg-meglocsolva a tekercseket az alatta lévő fűszeres olajjal.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38×28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 719
elküldve: 3
receptkönyvben: 248
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, AB0 diéta – A vércsoport, AB0 diéta – 0 vércsoport
konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres csirkemelltekercs, fűszeres csirketekercs, zöldfűszeres csirketekercsek nyárson

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bakfitty
bakfitty Wed, 2013-06-12 09:19

Kedves Andi80! Nagyon guszta ételt készítettél és biztosan nagyon finom is! A fénykép is nagyon tetszik! Gratulálok! Eleve szép lehet, hisz piros-fehér-zöld! :-) Csak ötletként mondom, hogy a mozarella+paradicsom pároshoz nagyon megy az olivabogyó. Egyébként köszönöm a receptet, mentve!

veressandrea
Andi80 / veressandrea Fri, 2013-06-14 22:44

Kedves Bakfitty, köszönöm a kedves szavakat és a tanácsot. Sajnos az olívabogyó azon kevesek közé tartozik, amit nem szeretünk, de talán a többi kedves szakács, aki elkészíti ezt az ételt, dob rá pár szem bogyót :-)
Szép hétvégét kívánok! Üdv:Andi