Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Provence-i csirkecomb Mártitól

Provence-i csirkecomb Mártitól
Provence-i csirkecomb Mártitól
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fantasztikusan egyszerű és nagyon finom! Vendégségben ettem először, kis változtatásokkal most készítettem el negyedszer. Nagyon finom lilahgymaval is, ezzel is elkeszitettem.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Bármilyen zöld saláta jó kísérője ennek a friss ételnek, és hűtött fehérbor vagy rozé.

A sütési időt a saját tűzhelyem működése alapján adtam meg.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leöblített, leitatott csirkecombokat sózzuk-borsozzuk, és megkenjük mindkét oldalukat a mustárral. A póréhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát nagyobb kockákra vágjuk.
  2. A felforrósított olívaolajban elősütjük a combokat. (3-3 perc oldalanként). Elhelyezzük a sütőedényünkben, ráöntünk a zsiradékbol izles szerint, rászórjuk a pórékarikákat és a fokhagymakockákat egyenletesen elosztva úgy, hogy oldalra is jusson. Végül rámorzsoljuk a kakukkfüvet. Aláöntjük a bort és az ételízesítővel vegyített vizet, fóliával lefedjük, és előmelegített sütőben készre pároljuk. Félidőben ha szükséges, pótoljuk a folyadékot, jó zaftosnak kell lennie.
  3. Fokhagymával bedörzsölt pirítóssal tálaljuk úgy, hogy a hús szaftját rámerjük a kenyérre.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 437
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kakukkfüves csirke, fehérborban sült csirkecomb

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

421
csirkecomb 2 db
póréhagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
dijoni mustár 2 teáskanál
négyszínű bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 csipet
fehérbor 1 dl
víz 1 dl
olívaolaj 2 ek