Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Provence-i csirketál

Provence-i csirketál
Provence-i csirketál
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyönyörűséges, házi csirkecombok várakoztak a mélyhűtőmben, hogy főszereplői legyenek egy pompás ebédnek.

hozzávalók / 2 adag

A húshoz

A páchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este a pácot elkészítjük, és benne hagyjuk a csirkecombokat. Az olajat összekeverjük a fűszerkeverékkel, borssal és az összezúzott fokhagymákkal. A csirkecombokat enyhén sózzuk csak, majd beleforgatjuk a páclébe. Végül egyenletesen mindenhova eloszlatjuk a felkarikázott vöröshagymát.
  2. Másnap a csirkecombokat kiszabadítjuk a vöröshagymák közül, egy kicsit újra sózzuk, és egy serpenyőben mindkét oldalukat megpiritjuk a pác levével együtt.
  3. Míg pirul a husi, megpucoljuk a krumplit, a sárgarépát, a fehérrépát, majd mindezeket megmossuk.
  4. Előveszünk egy pataki tálat, kicsit kiolajozzuk, és beletesszük a karikákra vágott krumplit, sárgarépát, fehérrépát és a pácból megmaradt vöröshagymát. Sózunk, összeforgatjuk, és mehet bele a 0,3 dl bor.
  5. Ha megpirultak a husik, áttesszük őket a zöldségek tetejére, és ráöntjük a serpenyő tartalmát is.
  6. Lefedjük a tálat, és süssük kb. 80 percig, majd egy 10 percig fedél nélkül is.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 084
elküldve: 0
receptkönyvben: 89
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

gabka

Mióta szakács: 2011.06.07.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pácolt csirkecombok zöldségekkel sütve, zöldséges provence-i fűszeres csirke

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gabka
gabka / gabka Mon, 2012-11-12 15:57

Szia! Ne haragudj, nem írtam bele, hiszen a pataki tálat mindig be kell áztatni :-) Ha viszont mázas belül az alsó része, akkor én azt nem szoktam, csak a tetejét.

1084
csirkecomb 4 db
burgonya 10 db
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
fehérbor 0.3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 teáskanál
napraforgó olaj 4 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
provence-i fűszerkeverék 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint