Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Provence-i lencseleves

Provence-i lencseleves
Provence-i lencseleves
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom téli leves, és az elkészítése is nagyon egyszerű.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát az olajon üvegesre sütjük, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, lencsét és a vizet.
  2. A zöldségeket fél centis kockákra vágjuk, amit kell, felkarikázunk, és a levesbe dobjuk. A zöldfűszereket összekötjük, és szintén a levesbe dobjuk, sózzuk, ha van provanszi fűszerkeverékünk, az is megteszi. Kb 50 percig főzzük.
  3. Belerakjuk a fokhagymát, és még pár percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Reszelt gruyère sajttal tálaljuk. Lehet hozzá főzni sodort levestésztát, úgy még finomabb, aki szereti, tehet bele tejfölt is.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 624
elküldve: 0
receptkönyvben: 73
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsus

Mióta szakács: 2013.12.23.
69 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

lencseleves fűszeresen, lencseleves zöldségekkel, francia lencseleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

doriri
doriri / doriri Wed, 2014-10-01 15:36

Köszi a receptet! Elkészítettem a vegán verziót és nagyon finom, mediterrán ízhatású lett.
Kicsit módosítottam rajta: kókuszzsírt használtam olívaolaj helyett, sűrített pari helyett friss aprított parit raktam bele, a tetejére pedig sajt helyett inaktív sörélesztő pelyhet szórtam. Nem pont olyan mint a gruyére sajt, de ez is kiválóan passzol az ízvilághoz :)

393
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 2 közepes db
sűrített paradicsom 35 g
lencse 200 g
víz 1500 ml
kakukkfű 5 szál
petrezselyem 2 ek
rozmaring 1 szál
babérlevél 2 db
sárgarépa 2 kis db
fehérrépa 1 kis db
zeller 50 g
karalábé 50 g
fokhagyma 6 gerezd
gruyére sajt 100 g