Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Provence-i lepénykenyér

Provence-i lepénykenyér
Provence-i lepénykenyér
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még egy finom lepénykenyér recept.

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A kenéshez és szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Egy csészébe elkeverjük az élesztőt egy kis langyos vízzel és 2 tk liszttel.

  2. A maradék lisztet egy tálba tesszük. A közepébe egy mélyedést nyomunk. Ide öntjük az elkavart élesztőt. Lefedve 15 percig állni hagyjuk.

  3. Hozzákeverjük a maradék vizet, sót, krémsajtot, fűszereket, és dagasztjuk, amíg már nem ragad a kézhez. Ha szükséges, adunk még hozzá egy kis lisztet. Meleg helyen 1 órát kelesztjük.

  4. A tésztát átgyúrjuk, 6 részre osztjuk, amiket szép kerekre kinyújtunk. majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

  5. Kés fokával a tésztát négyszög/ rombuszalakba rácsozzuk, sós vizzel megkenjük, megszórjuk a fűszerekkel, és további 20 percig kelesztjük.

  6. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük.





  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 589
elküldve: 5
receptkönyvben: 232
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1940 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

fűszeres-sajtos lepénykenyér

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sDorka
sDorka Sun, 2013-01-20 19:51

Ma elkészitettem,én csak bazsalikomot és kakukkfüvet tettem bele igy is nagyon finom lett,Bisztos hogy sokszor fogom még csinálni.Köszönöm a receptet...:)

sz.ildiko
Sweetie Pie / sz.ildiko Wed, 2010-09-08 16:55

Nagyon finom lett :)
Az enyém valahol a lepény és a buci között lett végül, de szándékosan, szendvicsalapot szerettem volna mindenképp. Limara zsemleformázását vettem kölcsön, és úgy lapítottam 1-1,5 cm vastagokra a kenyérkéket, így szépen feljöttek sülés közben. Nem pont lepény ugye, de így lett IDEÁLIS :)

Viszont ha tudtam volna, hogy igazából mi is az a provance-i fűszer, akkor nem vettem volna, kakukkfű+bazsalikom kombó is megtette volna, nekem ezek voltak benne a legdominánsabb ízek. Nem éreztem én se borsikát, se rozmaringot, se tárkonyt :) De nem vont le az értékéből! Sült húsos szendvics lett belőle, a fűszerezés ezt kívánta, de fogom használni a receptet zöldfűszerek nélkül is, klasszikusabb, hideg szendvicsekhez is.
Köszi :)

Suslinc
Suslinc Tue, 2010-08-31 23:26

Ma kipróbáltam, egyből dupla adaggal! :-) Fele lepény lett, a másik fele tésztából pedig bucik. Még csak a lepényformát kóstoltam, fincsi lett, köszi a receptet! De nekem 1 ek fűszer bőven elég volt 1 adaghoz. Camembert sajttal és borral ez volt a vacsi. :-)

Do-Di
Do-Di Sun, 2010-08-22 21:52

Nagyon tetszik! El fogom készíteni, csak beszerzem a fűszerkeveréket! :-) Köszi a receptet!

Kephera
Kephera Sun, 2010-08-22 19:51

Hát én sem fogok sokáig várni az elkészítésével....nagyon kis szépek!

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2010-08-22 18:19

Kenyérke kenyérke!Mi lesz velem ha ennek sem bírok ellenállni?Ajaj!:)Üdv:BOGI

523
finomliszt 30 dkg
1 tk
élesztő 20 g
víz 125 ml
krémsajt 15 dkg
provence-i fűszerkeverék 2 ek
víz 2 ek
szezámmag 2 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
provence-i fűszerkeverék 0 ízlés szerint