Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pucér karalábés quiche

Pucér karalábés quiche
Pucér karalábés quiche
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A minap megláttam egy fordított süti fotóját, és az jutott eszembe, hogy el lehetne készíteni sósan is, mert milyen jól mutatna. Ez végül is nem egy quiche recept, de amikor megkóstoltam, az állaga engem arra emlékeztetett. A karalábé csupán azért került bele, mert most pont abból volt itthon "többlet".

hozzávalók / 6 adag

a karalábéhoz

száraz hozzávalók

nedves hozzávalók

zöldségek

az aljára (tetejére)

Szólj hozzá!

elkészítés

a karalábéhoz

  1. A karalábét megpucoljuk, megmossuk, lereszeljük.
  2. Megsózzuk, és hagyjuk állni, amíg a többi hozzávalót előkészítjük.

száraz hozzávalók

  1. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a rozslisztet, a lereszelt sajtot, a sütőporral, sóval, frissen őrölt borssal, kurkumával, végül a cayenne borssal.

nedves hozzávalók

  1. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük az elmorzsolt túrót meg a joghurtot. Beleöntjük a lisztes keverékbe.

zöldségek

  1. A fokhagymát finomra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk, a paprikát kockára vágjuk.
  2. Beleforgatjuk a lisztes-túrós keverékbe a levétől kinyomkodott karalábéval együtt.

az aljára (tetejére)

  1. Egy mély pités tálat zsiradékkal kikenünk. A paradicsomot vékony (kb. 5 mm) szeletekre vágjuk, lerakjuk egy sorban a tál aljára.
  2. Megszórjuk zabpehellyel (ez szívja magába a paradicsom nedvességét), ezt pedig reszelt parmezánnal, hogy a tésztához "ragadjon" az egész.
  3. Óvatosan rákanalazzuk a tésztát a tetejére, nehogy elmozduljon a "dizájnunk", és simítgassuk el. Inkább a szélénél legyen vastagabb a tészta, mert ott jobban tud sülni.
  4. Forró sütőbe tolva pirosra sütjük.
  5. Amikor kész, rögtön körbevágjuk egy jó éles késsel, és a tálaló edényre fordítjuk. (Lehet, hogy nem fog az összes paradicsomkarika lejönni, de azt utólag vissza tudjuk rendezgetni.) Így a gőz el tud párologni belőle, anélkül, hogy eláztatná a tésztát.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 24x5 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 639
elküldve: 2
receptkönyvben: 134
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fordított pite, fordított karalábés pite, karalábés pite

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

huzsi
huzsi / huzsi Thu, 2015-05-21 10:36

A karalábét is gondolom bele kell forgatni a lisztes-túrós keverékbe, miután azt a sós létől megszabadítjuk, nemde?

witch
witch / witch Thu, 2015-05-21 12:40

O, koszonom, hogy szoltal. :o) Igen, a tobbi zoldseggel egyszerre rakjuk bele. Mar ki is javitottam.

huzsi
huzsi / huzsi Thu, 2015-05-21 12:44

Nincs mit :) Egyébként guszta nagyon és kedvet kaptam hozzá! Köszi a receptet!

280
karalábé 25 dkg
2 csipet
finomliszt 7 dkg
rozsliszt 10 dkg
parmezán sajt 5 dkg
sütőpor 0.5 teáskanál
1 teáskanál
fekete bors 0.25 teáskanál
kurkuma 0.25 teáskanál
cayenne bors 1 csipet
tojás 2 db
tehéntúró 25 dkg
joghurt 125 ml
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 1 csokor
kápia paprika 1 közepes db
kókuszolaj 1 teáskanál
paradicsom 2 db
zabpehely 2 ek
parmezán sajt 2 dkg