Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puddrica leccese - gluténmentes

Puddrica leccese - gluténmentes
Puddrica leccese - gluténmentes
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredeti, nem gluténmentes recept itt. Ez a recept kihívás volt a számomra és sikerült :) A párom kívánsága volt, mert náluk ez a cipócska hagyomány, így húsvétkor megleptem vele, nagyon örült neki. A legfinomabb frissen, húsvéti reggelinek!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gluténmentes lisztként használhatjuk a következőket pl.: 100 g dr.Schär liszt, 100 g hajdinaliszt, 50 g amarantliszt, 50 g rizsliszt, 25 g kukorica- és 25 g burgonyakeményítő

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mielőtt nekikezdünk, győződjünk meg róla, hogy az összes hozzávaló szobahőmérsékletű.
  2. A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, jól összekeverjük, hozzáadjuk a tejet, a langyos vizet, a sót, az olívaolajat, s végül a szárított élesztőt.
  3. Az egészet jól összedolgozzuk (lehet dagasztógéppel is, úgy gyorsabb), amíg sima, elasztikus tésztát nem kapunk. Letakarjuk celofánnal, meleg helyen kelni hagyjuk (35-40 perc), amíg duplájára nem nő.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a kelt tésztát pedig 2 részre osztjuk.
  5. Lisztezett sütőpapíron az egyik részből nedves kézzel kör alakú, 5 cm átmérőjű pogácsákat formázunk, ezekbe egyenként belenyomjuk a nyers tojásokat.
  6. A tészta másik részéből nedves kézzel kb. 1 cm vastag, 8 cm hosszú hengereket nyújtunk, és minden cipócskára, a tojás tetejére X formában kettőt-kettőt rátapasztunk.
  7. A tetejét tojássárgájával megkenjük, majd 35-40 perc alatt megsütjük, ezalatt a sütő ajtaját nem nyitjuk ki!
  8. A végén tűpróbát végzünk, ha kell, még utánsütjük. Ha elkészült, a tepsiről levéve hagyjuk kihűlni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 351
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport
alkalom: húsvét
mikor: reggeli, uzsonna
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: kenyerek
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

olasz húsvéti kenyér, tojásos kenyér, húsvéti kenyér tojással, tojásos cipócskák

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

538
gluténmentes lisztkeverék 350 g
tej 120 ml
víz 60 ml
1 csipet
olívaolaj 50 g
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
tojás 5 db
tojássárgája 1 db