Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puding karamellás almával

Puding karamellás almával
Puding karamellás almával
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt egy almám, ami készült megromlani, így minél előbb próbáltam valami finomat gyártani belőle...:-)

hozzávalók / 2 adag

  • 3 + 3 ek cukor
  • 1 közepes alma
  • 1 cs csokis pudingpor
  • 0,5 l tej
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk és kimagozzuk az almát, majd kis darabokra vágjuk (1-2 cm hosszú keskeny darabkákra).
  2. 3 ek cukrot megolvasztunk egy serpenyőben, és ha már aranysárga színű folyadék lett, rádobjuk az almadarabkákat. Kicsit sisteregni fog, nem kell megijedni! :-) Próbáljuk meg addig kavargatni, míg nagyjából egyenletesen el nem oszlik a karamell az almákon. Az sem baj, ha marad egy-két nagyobb darabka karamell a serpenyőben.
  3. Ezek után levesszük a tűzről, és két tányérra elosztva "kiteregetjük" az almáinkat, hogy kihűljenek. (Én úgy tapasztaltam, hogy nem tapadnak össze, de azért biztos ami biztos, legyen két tányérra elosztva a 2 adag.)
  4. A pudingport 3 ek cukorral egy kevés (1-2 dl) tejben elkeverjük, miközben a maradék tejet felforraljuk. Mielőtt teljesen felforr a tej, "kiöblíthetjük" vele a karamellás serpenyőt, majd visszatehetjük a lábasba forrni, de ez nem kötelező.
  5. Ha felforrt a tej, beleöntjük a pudingporos keveréket, és kb. 1 percig főzzük (míg el nem kezd sűrűsödni).
  6. Előveszünk 2 tálkát, az aljára halmozzuk az almák felét (ha van, akkor a karamelldarabokat is).
  7. Beletöltjük a pudingot, majd várunk kb. 10 percet, hogy kicsit kihűljenek.
  8. Ezután tesszük csak rá az almák 2. felét (így nem süllyednek majd nagyon bele a pudingba).
  9. Végül berakjuk a hűtőbe 1-2 órára a pudingokat, hogy kihűljenek.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 077
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kodak

Mióta szakács: 2013.04.17.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokipuding karamellizált almával, almás-pudingos desszert, csokoládés puding almával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!