Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingban-túróban sült baracktorta

Pudingban-túróban sült baracktorta
Pudingban-túróban sült baracktorta
105 perc / előkészület: 25 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Príma konyha magazin receptjét variáltam át, mert nem volt minden itthon az eredeti receptből. Barackból viszont rengeteg van, a túrós és gyümölcsös sütik pedig nagy kedvencek.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Más gyümölcsből pl. almából, körtéből, szilvából is finom lehet. Előző nap is elkészíthetjük, másnap akkor elég csak a zselét elkészíteni hozzá.

Tejszín ízű pudingpor helyett vaníliással is készíthejük. Ilyenkor az aroma elhagyható. A sütés idejét figyelni kell, mivel alacsony hőfokon sütünk sokáig. Nézegessük időnként, ha szép aranybarna a teteje, akkor már jó. Kicsit rezegős lesz, mivel az ilyen túrókrémek soha nem sülnek keményre, ez így finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet egy tálba szórjuk, majd a kisebb kockákra vágott hideg vajat rádobjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és tésztát gyúrunk belőle. Kicsit tapadós marad, de ez nem baj. Tegyük folpackba, és amíg készül a krém, tegyük be a fagyasztóba.
  2. A tej felét (2 dl) a pudingporral, vaníliaaromával és a tojás sárgájával simára keverjük. A másik rész tejet a baracklével elkezdjük felforralni. Folyamatosan kevergetjük, majd ha felforrt, beleöntjük a pudingporos keveréket. Kb. 2 perc alatt sűrű krémet főzünk, majd lehúzzuk a tűzről, hűlni hagyjuk.
  3. A barackokat megmossuk. Vizet forralunk egy edényben, ebbe a barackokat kb. fél percre belerakjuk, majd egyből hideg/ jeges vízben lehűtjük. Így könnyen le tudjuk húzni a héjukat. Majd kettévágjuk, kimagozzuk.
  4. Előveszünk egy tortaformát, kivajazzuk, majd kilisztezzük. A hideg tésztát belerakjuk, majd kézzel szétnyomkodjuk a tortaforma aljában úgy, hogy legyen egy kis pereme is.
  5. A túrót a kihűlt pudingba keverjük, belereszeljük a citrom héját. Ezt a tésztára öntjük. A fél barackokat pedig a krém tetejére rakjuk egymás mellé, kicsit belenyomkodjuk.
  6. 180 fokos sütőben 70-80 perc alatt megsütjük. Majd hagyjuk kihűlni, hűtőben megdermesztjük.
  7. A tortazseléport a cukorral és a baracklével kevergetve felfőzzük, majd a torta tetejére öntjük, hagyjuk megdermedni.
  8. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 214
elküldve: 2
receptkönyvben: 67
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tejtermékből
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrós baracktorta, túróban sült baracktorta, zselés baracktorta, túrós pudingos torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

403
finomliszt 20 dkg
vaj 12.5 dkg
tojássárgája 1 db
cukor 6 dkg
1 csipet
tejföl 1 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 4 dl
tejszínízű pudingpor 2 tasak
vaníliaaroma 1 teáskanál
tojássárgája 3 db
gyümölcslé 4 dl
cukor 20 dkg
őszibarack 7 db
tehéntúró 25 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tortazselé 1 csomag
cukor 2 ek
gyümölcslé 4 dl