Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudinggal töltött csokis fánk

Pudinggal töltött csokis fánk
Pudinggal töltött csokis fánk
105 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Boltban lehet kapni ilyen csokis fánkot, de vagy nem volt rendesen megsülve, vagy túlságosan olajos volt. Így jött az ötlet, hogy kipróbálom házilag. Nagy sikere lett. kb 16 db lesz ebből a mennyiségből.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A többi hozzávalót tálba rakjuk, és ha megkelt az élesztő, akkor jó alaposan összedolgozzuk. (Én robotgéppel szoktam dagasztani.)
  3. Míg a tészta duplájára kel, addig elkészítjük a pudingot.
  4. Miután megkelt a tészta  kb 1-1,5 cm vastagra kinyújtjuk, és fánkszaggatóval szaggatjuk. Kb 15 percet hagyjuk még pihenni. Közben feltesszük  az olajat melegedni.
  5. Felteszünk vizet forrni egy edényben, és egy olyan edénybe, ami pont rápasszol beletesszük a csokimáz hozzávalóit. Gőz felett felolvasztjuk.
  6. A fánkokba nem készítünk mélyedést sütés előtt. Első oldalát 2 percig fedő alatt sütjük, majd a másik oldalát is két percig, de ekkor levesszük a fedőt. Ha túl forró az olaj, akkor mérsékeljük a hőfokot, mert belül nem sül meg rendesen.
  7. Ha kisült, akkor a már kissé kihűlt tésztába mélyedést készítünk egy hegyes kés segítségével, és habzsákkal megfelelő mennyiségű pudingot nyomunk. Utána belemártjuk a csokoládémázba, esetleg megszórhatjuk egy kis kókuszreszelékkel.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 26 017
elküldve: 13
receptkönyvben: 248
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Arthemis

Mióta szakács: 2011.10.13.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pudingos fánk, töltött fánk csokimázzal, csokis töltött fánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

morning glory
morning glory Wed, 2012-09-19 18:19

Hű, ez nagyon guszta! Van már, aki "laikusként" kipróbálta?
A képhez és a recepthez is gratulálok!

1324
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 2 db
porcukor 2 ek
vaj 5 dkg
élesztő 3 dkg
tej 4 dl
rum 10 ml
napraforgó olaj 5 dl
pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
cukor 5 ek
csokoládé 10 dkg
vaj 4 dkg
tej 2 ek
cukrozatlan kakaópor 3 ek
porcukor 3 ek
rumaroma 10 ml