Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudinggal töltött kelt tészta

Pudinggal töltött kelt tészta
Pudinggal töltött kelt tészta
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept sajnos nem saját ötlet, az egyik újságban láttam, és kedvet kaptam hozzá. Az eredeti recept alapján kétfajta pudingból készül a süti. A nagyobb gombócok vaníliából, a kicsik csokiból. Én csak csokiból készítettem el, és nagyon-nagyon finom, és nem olyan nehéz elkészíteni, mint azt gondolná az ember. Ha vendégeket vársz, ajánlom figyelmedbe! Próbáld ki!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet az élesztővel elkeverjük, majd hozzáadjuk a langyos tejet és a többi hozzávalót, és tésztává dagasztjuk.
  2. A töltelékhez elkészítjük az ízlés szerint kiválasztott pudingot, és hagyjuk kihűlni.
  3. A tésztát enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd két részre osztjuk. A tészta egyik felét 8 egyenlő darabra vágjuk, és enyhén kinyújtjuk. A tésztadarabkákat megtöltjük pudinggal, majd gombócokká gyúrjuk és kört formálva a sütőpapíros tepsire helyezzük.
  4. A tészta másik felét 16 egyenlő darabra vágjuk, enyhén kinyújtjuk és megtöltjük pudinggal, és szintén gombócokat formázunk belőle, és 8 darabot a körön belülre, 8 darabot pedig a körön kívülre helyezünk.
  5. A süteményt a tepsiben legalább 15 percig meleg helyen pihentetjük.
  6. Sütés előtt a sütemény tetejét 1 ek tej és 1 tojás keverékével megkenjük.
  7. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 545
elküldve: 3
receptkönyvben: 212
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

huzsi

Mióta szakács: 2011.07.11.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tavaszi vendégváró, pudingos kelt tészta, pudinggal töltött kelt tészta, csokipudingos kelt tészta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b.andi80
b.andi80 Fri, 2013-12-13 00:44

Szia! Régóta keresem ezt a receptet, én is egy újságban láttam, meg is sütöttem, nagyon finom volt, de sajnos elvesztettem. Meg szeretném kérdezni, hogy a recepted az eredeti recept ami az újságban volt? Előre is köszönöm a segítséged. Andi

S.Ildikó
S.Ildikó Mon, 2012-04-30 14:01

Szia!
Bocsi, ha én találgatok, de talán mivel 4 dl tejjel kell készíteni a pudingot, ezért az jó kemény lesz ha kihűl.
Én már töltöttem buktát is pudinggal és jó volt.

hát nem is tudom...
hát nem is tudom... Mon, 2012-04-30 12:51

Kedves Huzsi!
Bocsi de én nem értem hogy hogyan lehet a tésztát úgy megtölteni pudinggal és labdát formázni belőle, hogy közben a puding nem folyik ki belőle...?
Válaszodat előre is köszönöm!

huzsi
huzsi / huzsi Tue, 2012-05-01 13:50

szia! Ildikó jól gondolja, mivel a puding nem a szokásos 5dl tejből készül, hanem csak 4dl-ből, ezért ha kihűl nagyon jó formázható, kemény állaga lesz és simán bele tölthető a tésztába, és így simán lehet belőle kis batyut/gömböcskéket készíteni...próbáld ki!

hát nem is tudom...
hát nem is tudom... Wed, 2012-05-02 20:21

Köszönöm a gyors választ!
Mindenképp kipróbálom bár kicsi t még félek tőle, de nagyon szimpi így lesz ami lesz =)

huzsi
huzsi / huzsi Thu, 2012-05-03 10:39

szia, ne félj tőle, mert nem olyan bonyolult, mint amilyennek tűnik...hamar kész....

431
finomliszt 47 dkg
instant élesztő 1 tasak
1 tk
porcukor 8 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citrom aroma 5 ml
tojás 2 db
tej 1.7 dl
vaj 8 dkg
pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
cukor 4 ek
rumaroma 10 ml