Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudinggal töltött sült alma tésztában

Pudinggal töltött sült alma tésztában
Pudinggal töltött sült alma tésztában
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az almákat megtölthetjük még: csokis pudinggal, gesztenyepürével, karamellel, csokival, nutella-krémmel, lekvárral vagy akár dióval is.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, levágjuk a tetejét úgy, hogy később vissza tudjuk rá helyezni, majd eltávolítjuk a magházat is.
  2. A fahéjat cukorral összekeverjük (ízlés szerint), majd megforgatjuk benne az almákat.
  3. A pudingot a megszokott módon elkészítjük, és az almákba töltjük. Amint beletöltöttük, az alma levágott tetejét helyezzük vissza.
  4. A leveles tésztát kinyújtjuk kb 0,5 cm vastagságúra, csíkokra vágjuk és szépen rátekerjük az almákra, lentről felfelé haladva. A betekert almák tetejére díszként tehetünk tésztából megformázott leveleket is.
  5. Bekenjük tojássárgájával és már mehet is a sütőbe.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 910
elküldve: 3
receptkönyvben: 116
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Jacqueline

Mióta szakács: 2011.04.13.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
receptverseny: Judafest 2. receptverseny
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Pudinggal töltött fahéjas sült alma leveles tésztában, leveles tésztába tekert vaníliapudinggal töltött alma, fahéjas töltött alma tésztában sütve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

567
alma 5 db
fahéj 5 kk
cukor 5 teáskanál
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 3 dl
leveles tészta 500 g
tojás 1 db