Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingkrémes torta

Pudingkrémes torta
Pudingkrémes torta
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és nagyon finom torta. Könnyű elkészíteni. Unokáim nagyon szeretik. Ballagásra csináltam egy barátnőm fiának, nagyon nagy sikere volt. Egy morzsa sem maradt belőle.

hozzávalók / 6 adag

A tortalaphoz

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra.
  2. A lisztet keverjük össze alaposan a sütőporral.
  3. Közben a sütőt melegítsük elő.
  4. A tojások fehérjét a sóval verjük kemény habbá.
  5. A felvert tojások sárgájára óvatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Végül a felvert tojásfehérjéket adjuk hozzá, és óvatosan keverjük össze.
  6. Öntsük kivajazott és lisztezett tortaformába. Süssük meg. Egy ideig hagyjuk a sütőben hűlni, a torta készítéshez várjuk meg, hogy teljesen kihűljön.
  7. Közben elkészítjük a krémet. A tejjel felfőzük a pudingot a cukorral, sűrű krémet kapunk. Hagyjuk kihülni..
  8. A tejszínt felverjük jó keményre. A krémet és a tejszínt összekeverjük óvatosan.
  9. A tortát 3 felé vágjuk. Megkenjük a lapokat krémmel, majd gyümölcsöt is teszünk rá. Ki melyiket szereti. Úgy osztjuk el a krémet, hogy ezzel vonjuk be a tortánkat is.
  10. Tetejét gyümölccsel, tejszínnel és citromfűvel díszítjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 454
elküldve: 5
receptkönyvben: 147
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Dézi

Mióta szakács: 2011.10.11.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes-pudingos torta, krémes-narancsos pudingtorta

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mandy84
mandy84 Sat, 2012-10-06 22:21

ezek szerint csak nekem nem sikerült elkészítenem. A krém nem krém lett,hanem állagra kb mint a madártej,na azt kenje bele vki a tortába :(

Erika Rózsa
Dézi / Erika Rózsa Thu, 2012-10-11 15:07

mandy84.Ha a két csomag pudingot felfőződ 1/2 liter tejben akkor ha kihűl és hozzáadod az 500ml tejszín felvert kemény habját nem lehet olyan mint a madár tej.Valamit nem jól csináltál akkor. Én már azóta számtalanszor elkészítettem szülinapra ballagásra.Mindig finom lett.

mandy84
mandy84 Thu, 2012-10-11 15:17

Akkor a recept leírása volt ..., szép szóval élve pontatlan,hiszen sehol nem szerepel,hogy a kihűlt pudingba kell belekeverni a tejszínt. Itt kezdődnek a problémák az ilyen oldalaknál, hogy mindenki beírkál mindenféle receptet,csak épp elfelejti leírni az apró részleteket is. :(

Erika Rózsa
Dézi / Erika Rózsa Mon, 2012-10-15 08:18

Nem kell veszekedni ezen. Szerintem akkor Ha valami nem egyértelmű normális hangnembe kell megkérdezni kedves mandy84. Le van írva pontosan minden .Tényleg csak oda kell figyelni. De azért egy tanácsot még ide írok neked kezdőnek.ha pudingból csinálunk krémet soha sem a tasakon elő írtak szerint készítünk krémet belőle.Mindig 3dl vagy 4 dl tejjel főzzük.Mert a hozzáadott anyag pl tejszín vagy margarin lágyítja az állagát. további jó sütést.

mandy84
mandy84 Mon, 2012-10-15 08:33

Ja,és nem a tasakon előírtak szerint csináltam semmit,hanem az itt leírtak szerint. Pontról pontra azt csináltam,ami le volt írva,én nem hagytam ki semmit. A receptből maradtak ki infok:(
És mit kéne megkérdezni,miután már el lett rontva? Előre meg nem tudtam, hogy nem lesz jó. Ja,és még valami:tegnap készítettem szintén egy pudingkrémes sütit, meglepő,bele volt írva,hogy mielőtt a margarint hozzáadjuk,várjuk meg h kihűljön a puding.Így tettem,jó is lett a süti.

mandy84
mandy84 Mon, 2012-10-15 08:27

Már bocs,de ki veszekszik? Ti estetek nekem,én csak megjegyeztem,olvasd vissza,h nekem nem sikerült. Erre jöttek a hülye dumák, hogy pedig rendesen le van írva. Pedig nincs,csak mindenki a 20 éves tapasztalata alapján tudta, hogy mit kell tenni. Egy recept akkor van rendesen leírva,ha az lépésről lépésre megmondja,mit kell tenni,mert aki pl. először süt,az nem fogja tudni. (Nincs odaírva ugyan h várd meg míg kihűl,de tudhattad volna magadtól is.)Na ilyen receptekből nem kérek,köszönöm.

Erika Rózsa
Dézi / Erika Rózsa Mon, 2012-10-15 08:38

Nos hogy egyértelmű legyen neked ki javítottam. Nincs több hozzá fűzni valóm. Talán csak annyi hogy a kezdők is tudnak logikusan gondolkodni. Úgy látszik ebben az esetben nem!

mandy84
mandy84 Mon, 2012-10-15 10:45

Nem kell bunkózni,azért mert hibáztál a leírásban.Szerencsére még vannak olyan emberek,akik rendesen le tudnak írni egy receptet. Persze a te esetedben még a helyesírás is problémát okoz, ahogy látom,akkor mit is várhatnék...
Békén lehet hagyni,hiányosan volt leírva és kész.

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2012-10-11 15:46

Kedves mandy84
teljesen egyértelmű pedig. Figyelmesen olvasd el a 7. és a 8. pontot az elkészítésnél. Hogy lehetne ennél egyértelműbben leírni??? Én is szoktam "beírkálni" recepteket, és feltételezem a másikról a figyelmet és a szövegértést:)Ha az a rész vagy szó hiányzik neked, hogy hagyjuk kicsit kevergetve kihülni, arra azt tudom mondani, szerintem logikus........ Szép napot neked. És bocs h beleszóltam....

mandy84
mandy84 Fri, 2012-10-12 09:53

Logikus,kinek? Aki tapasztalt a sütés terén? Mert tegyük fel egy olyan embernek,aki még soha semmit nem sütött,nem biztos h annyira egyértelmű. Mellesleg pudingot főztem már,fél liter tejbe egy csomag pudingport írnak,ami ha kihűl,megdermed úgy, hogy abba az istenért se fog senki belekeverni semmit,na már most ez dupla pudingporral... Ezért nem mertem várni addig,míg kihűl,mivel leírva sem volt. Bocs,nem én vagyok a hülye,szarul volt leírva. Nemcsak nagymama korú emberek sütnek,akik ismerik sütés minden praktikáját, gondolni kéne a kezdőkre is. De amúgyis, sztem alap, hogy pontról pontra fogalmazom meg, hogy kell elkészíteni valamit.

Klarissa1
Klarissa1 Tue, 2012-06-26 18:51

Közben már megcsináltam,és 0,5 liter tejszínt tettem bele végülis!Nagyon finomra sikerült,egy baj volt csak hogy kb.:5perc alatt elfogyott az egész!Köszi a receptet!

Erika Rózsa
Dézi / Erika Rózsa Wed, 2012-06-27 08:25

Klarissa! Az egyáltalán nem baj hogy elfogyott hiszen azt jelenti hogy akkor nagyon jól sikerült:)
Nagyon örülök hogy ízlett.

664
tojás 6 db
cukor 6 ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 6 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
1 csipet
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
vaníliás pudingpor 2 tasak
porcukor 15 dkg
tej 0.5 l
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 500 ml