Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingkrémes vizes piskótás torta

Pudingkrémes vizes piskótás torta
Pudingkrémes vizes piskótás torta
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én nem vagyok tortaszakértő, életemben másodszor sütöttem tortát, de ez nagyon gyorsan elfogyott, a családnak nagyon bejött. A születésnapomra sütöttem, mert a nagylányom mindig számolja, hogy kinek a szülinapja jön legközelebb. Eddig vagy cukrászdában rendeltünk tortát, vagy anyósom sütötte. Most már én is gyakorlom.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a citrom levét, lassacskán a forró vizet, közben kevergetjük, végül a sütőporos szitált lisztet.
  3. Ebbe elkeverjük a citromhéjat, jól kidolgozzuk.
  4. Kikenjük a tortaformám, szilikonos sütőpapírral kibéleljük az alját és körbe az oldalát. Beleöntjük a masszát, majd az előmelegített sütőben sütjük kb. 30-35 percig készre. Tűpróba. Ne nyissuk ki a sütőt kb. 20 percig, mert összeesik a piskóta. Kicsit hagyjuk kihűlni, és kiszedjük a formából, leszedjük a sütőpapírt róla, és visszahelyezzük a formába, letakarjuk.
  5. Másnap készítjük el hozzá a krémet. Három részre vágjuk a piskótát, 3 lap lesz belőle.
  6. Megfőzzük a pudingot, jó sűrűre. A szokásos módon pudingport elkeverjük a cukorral, kevés tejjel csomómentesre keverjük, összeöntjük a többi tejjel, és sűrűre főzzük (én mikróban szoktam).
  7. Kicsit hűtjük, és hozzákeverjük a margarint.
  8. Megtöltjük ezzel a krémmel a lapokat, a torta külsejét is bevonjuk a krémmel. Nagyon finom, nem tömény a tésztája. Kész tortát feldíszítjük, és hűtőbe tesszük. Majd szeletelhető.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 512
elküldve: 5
receptkönyvben: 52
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csóti Heni

Mióta szakács: 2011.05.04.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis piskótatorta, pudingos piskóta, kakaós torta, csokoládétorta, csokitorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1128
tojás 4 db
porcukor 25 dkg
citrom 1 db
víz 4 ek
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
vaj 1 ek
csokoládés pudingpor 2 tasak
tej 7 dl
cukor 6 ek
margarin 20 dkg